Необходими продукти:
4 яйца
6 - 7 червени, жълти, зелени чушки
2-3 домата
200 гр. кашкавал
чубрица
сол
олио
магданоз
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете яйцата по дължина на половинки. Нарежете чушките на лентички, като предварително сте отстранили дръжките и семенната част.
Загрейте олиото в тиган и сложете чушките. Гответе до омекване на чушките. Върху чушките наредете кръгчета домати, а върху доматите, половинките яйца. Овкусете със сол и чубрица.
Поръсете обилно с настърган кашкавал. Похлупете съда с капак и запечете за 3-4 минути до разтопяването на кашкавала. Сервирайте бързата вечеря с варени яйца топла, поръсена със свеж магданоз, пише Actualno.com.
Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Урок
Коментиран от #5, #7
16:22 09.05.2021
2 Eй туй
16:38 09.05.2021
3 Лейка
16:51 09.05.2021
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 И какво
До коментар #1 от "Урок":
предлагаш точно?! Какво те смути в текста?Коментиран от #6
20:17 09.05.2021
6 Коьомджийски
До коментар #5 от "И какво":
При мене "Запеканката" е в стомаха, просто това име звучи малко като средващият етап на "Запеканката" а именно в последната част на хранопровода21:14 09.05.2021
7 Коьомджийски
До коментар #1 от "Урок":
Запеканката е много разпространено родопско ястие, в София не се употребява защото дублира "Запек-а"21:16 09.05.2021
8 Дедо ти Киро
23:36 11.06.2021