Last news in Fakti

9 Май, 2021 13:15 2 250 3

Продават на търг интимни писма на Кенеди до шведската му любовница

  • кенеди-
  • писма-
  • любовница-
  • търг

Колекцията от осем страници, която включва едно пълно писмо и две кратки съобщения, идва от личната колекция на Гунила фон Пост и се очаква да се продаде за над 30 000 долара

Продават на търг интимни писма на Кенеди до шведската му любовница - 1
Снимкa: Shutterstock

Поредица от любовни писма, написани на ръка от президента Джон Ф. Кенеди до шведската му любовница, ще бъдат продадени в аукционна къща в Бостън, пише БЛИЦ.

Интимните писма - адресирани до Гунила фон Пост, аристократка, с която Кенеди се запознава седмици преди брака си с Жаклин Бувие през 1953 г., разкриват как бившият президент описва съвместното им време като "светъл спомен от живота ми".

Колекцията от осем страници, която включва едно пълно писмо и две кратки съобщения, идва от личната колекция на Гунила фон Пост и се очаква да се продаде за над 30 000 долара. Фон Пост почина през 2011 г. и преди смъртта си написа мемоари за връзката си с бившия президент, озаглавен "С любов, Джак", която излезе на пазара през 1997 година.

Написани между 1955 и 1956 г., любовните писма предхождат президентството на Кенеди. По това време той служи като сенатор в Масачузетс, а бележките са написани на бланката на Сената на САЩ.

В тях Кенеди говори за романтичното пътуване на двойката до Швеция и коментира новината, че Фон Пост ще се омъжва. Бъдещият президент ѝ казва, че е "нетърпелив" да я види, наричайки я "прекрасна" в едно писмо. В друг той се подписа просто като "Джак".

Фон Пост и Кенеди се срещат за първи път през лятото на 1953 г. в Кан, само седмици преди сватбата на Кенеди и Бувие на 12 септември. Според RR Auction, по-късно те "прекарват една много блажена и интимна седмица, консумирайки отношенията си" в Швеция през август 1955 г. - почти две години след брака му.

Освен това аукционната къща заяви, че е имало "усилия от името на Кенеди да сложи край на брака си и да я доведе в Съединените щати", но те са били осуетени от баща му, неговите политически амбиции и взаимната чувствителност на Кенеди и Фон Пост към спонтанния аборт, претърпян от Жаклин през 1955 г.

В писмо от февруари 1956 г. Кенеди изглежда отговаря на новината за брака на Фон Пост със собственика на земята Андерс Екман. Той пише: "Трябва да кажа, че ми беше мъчно да науча, че в края на краищата няма да идваш в САЩ и ще се жениш за фермер."

Позовавайки се на пътуването на двойката до Швеция, той продължава: "Планирах да се върна отново през следващото лято, за да се видим... но сега какво ще се случи? Във всеки случай ми кажи какво ще правиш. Ако не се ожениш, ела в Америка. Прекарах прекрасно миналото лято с теб. Това е светъл спомен от живота ми - прекрасна си и ми липсваш."

Двамата се виждат само още веднъж, през 1958 г. на гала в Waldorf Astoria, съобщават от аукционната къща. И двамата присъстват със своите партньори, а Фон Пост е бременна по това време.

Понастоящем се провежда онлайн наддаване за писмата, което ще приключи на 12 май. Те са част от по-голямата продажба на президентски сувенири, която включва и снимки с автографи и лични писма, написани от Ейбрахам Линкълн.

Не за първи път RR Auction предлага кореспонденция между Кенеди и любовница. Друго любовно писмо от четири страници, написано от Кенеди до друг любовен интерес - за който се смята, че е Мери Майер - също се било търгувано там през 2016 г. Писмото е от октомври 1963 г., месец преди убийството му, и никога не е изпратено.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Историчка

    3 5 Отговор
    Мафията е направила нещо добро за белите работещи хетеросексуални мъже като го е гръмнала!
  • 2 ГОСТ

    2 0 Отговор
    Кенеди беше пич.....Светла му памет......

    Коментиран от #3

  • 3 3274

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ГОСТ":

    хаха, а баща му ,знаеш ли кой въобще е той,скрий се