Необходими продукти:
За тестото:
320 г брашно тип 500
щипка сол
7 г суха мая
1/2 ч. л. захар
180 мл топла вода
2 с. л. зехтин
За плънката:
350 г бекон
200 г доматен сос за пица
180 г консервиран ананас на шайби
200 г настъргана моцарела
1 ч. л. сух риган
Начин на приготвяне:
Тестото:
За рецептата "Хавайска пица" в дълбока купа се пресява брашното. Прибавят се маята, захарта и солта. Водата се разбърква със зехтина. Сместа се изсипва при брашното. Замесва се тесто, пише kulinarno.bg.
Прехвърля се върху леко набрашнена повърхност. Меси се 8-10 минути, като при необходимост се прибавя още брашно. Тестото трябва да бъде еластично и гладко. Разделя се на две парчета.
Плънката:
Беконът се наситнява и се запържва в тиган за 3 минути. Ананасът се отцежда върху кухненско руло. Фурната се загрява на 220 С.
Двете парчета пица се разточват на кори с диаметър 23-25 см. Поставят се в две намаслени кръгли тави (27 см). Всяка пица се намазва с доматения сос. Отгоре се нарежда равномерно беконът, ананасът и моцарелата. Двете пици се поръсват със сухия риган.
Пиците се пекат 15-20 минути до златист цвят.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Let Cordon Bleu
16:15 13.05.2021
2 И аз да кажа
16:28 13.05.2021
3 Халил
16:39 13.05.2021
4 Гастроном
19:20 13.05.2021
5 Туй не
22:52 13.05.2021