Необходими продукти:
1 кг картофи
3 скилидки чесън
60 гр. краве масло
1 яйце
400 гр. кисело мляко
150 гр. сирене
150 гр. кашкавал
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
За този любим огретен първо обелвате, измивате и нарязвате картофите на малки кубчета, може и на шайби. След това слагате вода и сол в подходящ съд върху котлона и варите до полуготовност. Когато се сварят картофите, ги прецеждате от водата.
А още докато са горещи, ги поръсвате със сол и черен пипер и половината го изсипах в намаслена тава. И отгоре поръсвате с натрошеното сирене и пресования чесън и след това изсипах и останалите картофи. След това в купа разбих яйцето и киселото мляко с помощта на телена бъркалка и залях сместа върху картофите.
И следователно за полуфинал поръсвате с предварително настъргания кашкавал. Отгоре разпределяте маслото на парченца. И за финал готвите картофената запеканка на около 200 градуса в предварително загрята фурна.
Печете селския огретен, докато не се образува златиста коричка, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Бива
16:12 02.06.2021
2 Афизе
16:47 02.06.2021
3 Ей туй
18:12 02.06.2021
4 Някой
23:08 04.06.2021