Last news in Fakti

3 Юни, 2021 12:47 3 438

Най-големият фестивал в Европа за първото шестмесечие на 2021 - „Ново начало“

  • исторически парк-
  • фестивал

Единственият по рода си Исторически парк не спира да изненадва

През месец април на територията му се състоя необикновен автоконкурс на тема ,,Ние сме България”, а месец май беше изпълнен с единствената по рода си изложба-конкурс за историческа живопис под наслов ,,Българската азбука”.
Събитията обаче далеч не спират до тук, защото предстои да станем свидетели на рядък и изключително забележителен фестивал, възраждащ величието на миналото.

Между 18 – 20.06.2021 г., Исторически парк ще бъде домакин на колосален по своя мащаб МЕЖДУНАРОДЕН АНТИЧЕН И СРЕДНОВЕКОВЕН ФЕСТИВАЛ ,,НОВО НАЧАЛО‘‘. С провеждането на събитието ще бъдат отбелязани II–та годишнина от откриването на парка и 1340г. от най - значителното събитие в нашата история - утвърждаването на българската държавност, тук на Балканите, в края на VII век.

Най-големият фестивал в Европа за първото шестмесечие на 2021 - „Ново начало“



Фестивалът предстои да бъде най-голямото събитие в Европа за първото шестмесечие на 2021 година след коронавирусната пандемия. В него ще вземат участие повече от 280 реконструктори - войни, занаятчии и творци от България, Полша, Унгария, Словакия, Румъния, Франция и Ирландия. Това ще ни убеди за пореден път колко сила има в думите от Кубратовия завет: ,,Заедно можем всичко!”

По време на събитието ще бъдат пресъздадени бита и културата, военното дело и обичаите на хората населявали българските земи от Античността и времената на блестящата тракийска цивилизация и Древен Рим, до залезът на вековното Българско средновековно царство в края на XIV – XV век.

Във фестивалната програма са включени: турнир по стрелба с традиционен лък, завладяващи представления и музикални изпълнения, турнир по средновековна фехотвка, мащабни демонстративни и реконструкторски битки, възстановки на значими исторически събития и грандиозен концерт, с който Исторически парк ще отбележи своя рожден ден.

Най-големият фестивал в Европа за първото шестмесечие на 2021 - „Ново начало“

Всеки българин трябва да бъде част от това повдигащо българския дух събитие!
,,НОВО НАЧАЛО‘‘ ще бъде тържествено открит на 18.06. от 11.00 ч.
Цялата програма можете да разгледате тук - https://bit.ly/3iciEEM.

18-20 юни 2021г.,

Исторически парк, с. Неофит Рилски

общ. Ветрино обл. Варна



Свързани новини