Last news in Fakti

4 Юни, 2021 11:12 3 744 4

Рецепта на деня: Севиче с миди

  • севиче-
  • миди-
  • рибно ястие-
  • какво да сготвя

Лесен гурме специалитет

Рецепта на деня: Севиче с миди - 1
Снимкa: Shutterstock

Севиче е популярно рибно ястие в Южна Америка и Карибския басейн. Представлява сурова риба или морски дарове, мариновани в цитрусов сок и подправки.

Най-важното за него е продуктите да са пресни. Успехът му се крие в лекотата на приготвяне и в тайните на маринатата, в която престоява рибата.

Aко не обичате да отделяте часове за готвене, севиче е идеалната рецепта за вас. Пригответе си го по рецептата на Саймън Римър от канала 24kitchen във vbox7.

Необходимите продукти:

4 миди "Сен-Жак"
150 г филе от сьомга (без кожа)
2-3 лайма, настъргана кора и сок
1 червена люта чушка
1 глава червен лук
2-4 репички
1 с.л. нарязана прясна мента
1 с-л нарязан кориандър
1 багета

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете главата лук на тънки полумесеци. Отстранете семките на лютата чушка и я нарежете на много ситно. Репичките нарежете на тънки филийки.

2. Нарежете мидите на тънки филийки и ги сложете в купа. Добавете нарязаното на кубчета филе от сьомга. Настържете фино кората на лайма направо в купа. Добавете и сока.

3. Добавете нарязаните зеленчуци при мидите и рибата. Разбъркайте много добре и оставете да престои 30 минути.

4. Сервирайте севиче с миди и риба, поръсено с пресни подправки и с препечени филийки хляб.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 NikNay

    4 1 Отговор
    Ейсега ще прескоча до кварталния магазин да си напазарувам продуктите .....
  • 2 :))

    1 1 Отговор
    5) Студено бяло винце,1 чаша е добро допълнение.
  • 3 Нещо като морски деликатес салата

    1 0 Отговор
    Севиче, за първи път чух в мастър шеф, миди Сен Жак не бих опитала, защото все пак са,, мекотели,,....!
  • 4 Туй не го ща

    2 0 Отговор
    няма да го ям