Необходими продукти:
250 г сьомга, сурова или отцедена от консерва
1 яйце, разбито
1 супена лъжица зехтин
2 стръка пресен лук, ситно нарязан
150 г галета
Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса. В купа смесете сьомгата, яйцето, зехтина, лука и галетата. Овкусете със сол и пипер. Омесете кайма. Оформете кюфтета с ръце. Подредете ги в тава за печене с хартия.
Печете за 20 минути или до златисто. Ако рибата, която сте избрали, е сурова, а не от консерва, пасирайте сместа с пасатор или в блендер. Друга опция е предварително леко да сварите рибното филе, пише flagman.bg.
Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Естет
16:10 16.06.2021
2 fjfj
16:20 16.06.2021
3 4637
16:42 16.06.2021
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 CHEF
Заслужава ли си толкова ток да горим за един човек?!
Трябва човек да е бракониер на север и да има 100 кила сьомга , та да прави кюфтета. Веднъж хванах 50 кг каракуда и направихме кюфтета , ама сьомга откъде толлова? И с яйце се натравя човек!
Много глупава рецепта!
10:20 18.06.2021