ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Шотландски палачинки

Една малко по-разчупена рецепта

Публикувана: 20 Юни, 2021 10:05
2 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3499
Рецепта на деня: Шотландски палачинки
Снимкa: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.

Необходими продукти:

175 г брашно

½ ч.л. Сода бикарбонат

1 ч.л. бакпулвер

40 г захар

1 малък портокал, настъргана кора

1 яйце

200 мл прясно мляко

олио

кленов сироп или мед

боровинки и малини

кисело мляко

Начин на приготвяне:

Сипете брашното в голяма купа и добавете бакпулвера, содата и захарта. Разбъркайте.

Направете кладенче в брашното и чукнете яйцето, добавете и половината прясно мляко. Разбъркайте до гладкост. Добавете фино настърганата кора на портокала и разбъркайте отново. След това добавете останалото прясно мляко. Разбъркайте до хомогенност.

Сипете малко олио в тиган с незалепващо покритие и загрейте на умерен огън. Сипете 1 с.л. от сместа и оформете малка палачинка. Пържете по 3 палачинки наведнъж. Щом се появят балончета по повърхността, обърнете и пържете още 2 минути.

Поднесете палачинките с лъжица кисело мляко, шепа боровинки и малини и залейте с кленов сироп.

Рецепта по Mary Barry

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.3 от 3 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Просякът, но не принцът
1 Отговор
За обяд ли тез палачинки....?!

Оценка:
-0 +2

Туй ще го ям
2 Отговор
само с кисело мляко и боровинки

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Николай Бареков
Лидерът на ББЦ разказва историята пред избиратели в Долни Дъбник:
България със своето земеделие изхранваше половин Европа и половин Азия."

Още бисери