Необходими продукти:
1/2 кг зелен фасул
1 глава лук
2 моркова
4 скилидки чесън
2 домата
2 с.л. брашно
сол
черен пипер
червен пипер
чубрица
магданоз
2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Зеленият фасул (1/2 кг) се измива и нарязва. Задушават се лукът (1 глава), морковите (2 бр) и чесънът (4 скилидки). Щом омекнат, се добавят зеленият фасул и червеният пипер. Залива се с малко вода и се оставя да се задуши на слаб огън. Овкусява се със сол и пипер.
Щом сосът намалее, се добавят доматите (2 бр), нарязани на дребни кубчета или рендосани. Разбърква се и когато заври, се сгъстява с брашното (2 с.л.), разтворено в малко вода. Готви се още няколко минути при постоянно бъркане и накрая се овкусява с чубрица и магданоз.
Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Баба ромка
До коментар #1 от "Нека":
Дядо Тончо не е баба ..той харесва баби,напоследък младежи....отворихме му свинските учи...!17:54 30.08.2021
3 Тончо с широкия гръб
17:56 30.08.2021
4 ГРАД КОЗЛОДУЙ
19:49 30.08.2021