Необходими продукти:
1 бр. пилешки гърди
1 глава лук
1 морков
целина
2 с.л. брашно
1 с.л. червен пипер
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте месото и го сложете в тенджера с вода. Обелете и измийте зеленчуците. Разрежете ги на две и сложете при пилешките гърди. Добавете сол и поставете на котлона. Изчакайте да заври, намалете и затворете с капак. Варете до готовност на пилешкото. Извадете, оставете да изстине и накъсайте на малки парчета. Прецедете бульона и заделете.
В тиган сложете малко мазнина и запържете червения пипер. Добавете брашното. Запържете за кратко и разредете със заделения бульон. Добавете месото и ако е необходимо, сложете още малко сол. Варете кашата, докато се сгъсти до желаната гъстота. Изключете и сервирайте веднага. Към пилешката каша много ще подхожда ръжен хлебец, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 бушприт
09:16 30.09.2021
2 Поредния балък от народа
10:50 30.09.2021