Необходими продукти:
- зелеви листа - от една зелка;
- ориз - 1 ч.ч.;
- булгур - 1 ч.ч.;
- 1 глава лук;
- 1 морков;
- 1 домат;
- олио - 1 к.ч.;
- чубрица - на вкус;
- черен пипер - на вкус;
- сол - на вкус.
Начин на приготвяне:
Измивате ориза и булгура в няколко води. Нарязвате лука на дребно и го запържвате в олиото заедно с нарязаните на ситно морков и домат. Добавяте измития ориз и булгур и бъркате, докато пържите – 7-8 минути. Посолявате и посипвате с чубрица.
Добавяте гореща вода да покрие ориза и готвите, докато водата се поеме от продуктите. Оризът трябва да не е напълно готов. Оставяте да изстине.
Отделяте големите листа на една кисела зелка и отстранявате дебелата средна жила. Поставяте зелевите листа едно по едно в чиния, слагате в единия край от плънката и завивате сармички, които подреждате плътно в намаслена тавичка. Поливате с още олио и доливате малко вода. Запичате във фурна, докато постните сармички се зачервят и ястието остане на мазнина, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ГРАД КОЗЛОДУЙ
Коментиран от #5
10:59 20.12.2021
2 Ал Тъпоне
12:47 20.12.2021
3 Сарми с праз
10:07 24.12.2023
4 Европейца
10:11 24.12.2023
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 дядо от село
10:42 24.12.2023
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 дядо поп
09:44 25.12.2023