Last news in Fakti

23 Декември, 2021 09:07 7 002 21

40 г. е новото секси

  • 40 г.-
  • секси-
  • зряла жена

Вижте 10 грешки в любовта, които зрялата жената никога няма да направи

40 г. е новото секси - 1
Снимкa: Shutterstock

Някъде след 40-тия рожден ден една жена достига възрастта, известна като цифрата на разума и желанието за "хвърляне на котва". Дотогава тя е натрупала цяла палитра от спомени за неуспешни връзки, нереализирани планове, житейски разочарования и прочие. Но е натрупала и много житейски опит, достигнала е своята емоционална зрялост и приема новата порция предизвикателства една идея по-уверена и целеустремена, пише edna.bg. Има ясна представа какво иска и как да го постигне.

Зрелостта е моментът, когато истински откриваш себе си, освобождаваш се от несигурността на младостта и комплексите на порастването. Любовните стратегии от гимназиалните години и правилото за третата среща вече са отживелица. Затова жената след 40 може да ни даде много храна за размисъл.

1. Не чака мъжете да я потърсят.

Истинската жена не прекарва малките часове на нощта, вторачена непрестанно в телефона си. Когато иска да види някого, го кани на среща. Когато иска да поговори с някого, избира зелената слушалка и се обажда. Когато усети, че мъжът до нея губи интерес и не се държи с нея така, както заслужава, си тръгва без излишни драми и сълзи.

2. Не се превръща в домакиня насила.

В миналото жената е била преди всичко домакиня и майка. Сега кариерното развитие и амбицията за социално израстване се нареждат до другите и приоритети. Е, не искаме да превръщаме мъжа в послушно кротко добиче, но споделянето на домакинските задачи е едно добро начало.

3. Не се опитва да бъде такава, каквато не е.

Зрялата жена не се опитва да прикрие слабостите си. Тя търси някого, с когото може да си позволи да бъде слаба и уязвима. Тя може свали с увереност грима, дрехите и задръжките си, да разкрие най-дълбоките си копнежи и страхове.

4. Не се страхува да задава въпроси.

Като по-млади всички се страхуваме да си признаем, че не сме наясно с много неща. Страхуваме за да попаднем под светлината на прожекторите, страхуваме се да бъдем натоварени с прекалено голяма отговорност. Тази плахост пренасяме и във връзките ни - избягваме да разпитваме мъжа до нас, защото се страхуваме от отговора, или не искаме да създаваме излишно напрежение. При зрялата жена това вече не е така. Тя не се страхува да попита и винаги очаква адекватен отговор.

5. Тук не говорим за скъпи подаръци и демонстриране на добро финансово положение.

Помненето на специалната дата е един от малките жестове, с които партньорът показва отношение и уважение. Следователно забравянето на важен повод като рождения ти ден автоматично трябва да пренавие любовния ти механизъм и да те накара да си зададеш въпроса: "Дали той наистина държи на мен?"

6. Знае каква е разликата между секса и любовта

Сексът е желание да разкъсаш ризата му и да я захвърлиш мръсна и измачкана на пода. Любовта е желанието да станеш по-рано от обичайното, за да изгладиш ризата и внимателно да я сложиш на закачалка. Сексът може да е свързан с любовта, любовта може да е свързана със секса, а понякога двете понятия може и да нямат нищо общо. Истинската жена разпознава тези отделни ситуации и знае как да се справи с тях.

7. Не ревнува от работата и колегите на партньора си

Зрялата жена би казала: "Ако мъжът ми ме обича, ще намери време за мен. Дори когато графикът му е пълен. Аз оценявам това и го приемам, защото моят живот е също толкова динамичен и организиран." Да намирате време един за друг, да полагате еднакви усилия да съчетавате плановете си - това е ключът към здравите пълноценни взаимоотношения.

8. Не си премълчава, когато не е съгласна

Никой не би искал постоянно да обсипва партньора си с излишна критика и да прекалява с негативния тон. Но може да се каже, че възрастта на една жена е правопропорционална на компромисите, които е склонна да направи както в професионалния, така и в личния си живот.

9. Не оправдава неуспехите на партньора си

Когато сме по-млади, имаме доста по-идилична проекция на пълноценните отношения. С напредъка на възрастта целите, които си поставяме, и изискванията ни към партньора стават все по-високи, а самите ние ставаме все по-практични и амбициозни.

10. Не отива на среща, ако денят и часът не са удобни

Ако мъжът не се интересува от съдържанието на графика ти и не цени свободното ти време, той не е твоят човек.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 18 Отговор
    ТОЧНО ВЯРНО ТАКА е
  • 2 Бай Ху (By Who)

    27 6 Отговор
    На тези жени им викат МИЛФ.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Яна

    16 13 Отговор
    Не ревнувах от колежки, но пак се разведохме. Остави ме и взе по-млада, своя подчинена.

    Коментиран от #11

  • 5 Гъдьо

    13 8 Отговор
    Хората са го казали- акъл си имам, върни ми младостта. Има още една максима за жената- пита как да го направи и после го прави както си иска!
  • 6 Да изтрием истината

    21 9 Отговор
    На 40г жените им става нещо.Преминават на по млада вълна с 15 г по млади Тези жени незнаят кво искат от живота и си гледат само кефа.
  • 7 Обичам MILF-ки

    18 6 Отговор
    Факт! Няма нищо по-хубаво от секси МИЛФче! Раздаващи се докрай, знаещи какво искат и как да го получат, и готови да ти върнат удоволствието многократно, ако им го дадеш!
  • 8 Мъж

    24 8 Отговор
    Днешните жени са трагедия.Гледайки колко развода има ми става ясно колко са зле.Винят мъжете а ходят от мъж н мъж .
  • 9 Днешни жени

    15 7 Отговор
    Напълно отговарят на поговорката:сърби ,боли ,драго ми е
  • 10 История

    21 7 Отговор
    Имам 3 деца една жена.Вче сме на възрастни но като бе на 40 ,сина ми каза че жена ми ходи често при съседа.Не издържа издебна ги и ги би а бе на 15.Една жена може да те направи зарезил на целия квартал и до днешен ме сочат с оръст

    Коментиран от #12

  • 11 Язе

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Яна":

    Явно има разлика между колеги и колежки. След като сте свободна бихте могла да потърсите и вие по-млад. Надявам се животът не приключва с една раздяла или развод.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Да него изживеш

    3 5 Отговор

    До коментар #12 от "Защо не си изклатил съседа?":

    Идват ти всякакви мисли а детето да ти го каже и да се качи да я бие не е лесно.Това да имаш 3 деца и решенията не са лесни.Най лесно е да ги натуташ но дали е най доброто.Човека е изживял шик и ужас.
  • 14 шопендар

    6 3 Отговор
    В НЯКОИ СТРАНИ МОЖЕ И ТАКА ДА Е,НООО В БЪЛГАРИЯ НА 40---ЖЕНИТЕ ХВЪРЛЯТ КОТВАТА И СЕ ДЪРЖАТ КАТО ИЗОГЛАВЕНИ,ЗАТОВА И РАЗВОДИТЕ У НАС СЪСИПВАТ И ДЕЦАТА И БЛИЗКИТЕ
  • 15 ХАХАХАХАХАХ

    3 5 Отговор
    КОЙ Е... 40 ГОДИШНИ БЕ? ХАХАХАХАХАХА
  • 16 Един мъж

    7 4 Отговор
    Уважаема авторко - тук не срещнах нищо за деца -кога ще ги раждат тези жени които описвате - има биологичен период за който ни дума ни вопъл.....
    Ако позволите - съвременния живот е тотално сбъркан и в разрез с Природата създала и управляваща всичко- всичко изкуствено създадено и живеещо срещу правилата на Създателя е обречено да се затрие.Лошо ли е една жена да изпълва със същност основната й роля отредена от Природата ---------- Друг е въпросът ако някоѝ/я/ си мисли че е в центъра на събитията и Слънцето се върти около него.......какво пък живота е един и спасение дебне от всякъде.

    Коментиран от #18

  • 17 Ками Ж.

    5 4 Отговор
    От жена до жена има голяма разлика. Въпрос на приоритети. Някой искат да са държанки, а други искат повече от живота.

    Коментиран от #20

  • 18 Циганин

    7 3 Отговор

    До коментар #16 от "Един мъж":

    Прав си бате, при нас този период е 24- 26години! Тоест ако на тая възраст не е станала баба, цялото маааала и се смее!
  • 19 аде

    1 4 Отговор
    Винаги е било .. за 60-70 годишните.
  • 20 :D :D :D

    6 4 Отговор

    До коментар #17 от "Ками Ж.":

    точно държанките са тези, искащи "повече" от живота (но не даващи нищо, само искащи)
  • 21 Коко

    16 0 Отговор
    И на 20,30,40 години и т. н, Една жена, ако е Лапни..П..шка, Така ва си оставаааа