16 Януари, 2022 13:39 6 564 49

Калина Паскалева призна за психически проблем

  • калина паскалева-
  • деца-
  • проблем

Журналистката обясни в емоционален пост защо не иска да има деца

Журналистката Калина Паскалева написа емоционален пост във Фейсбук, свързан със свободата и избора да нямаш деца. В него тя разкрива изключително лични подробности от личния си живот, като споменава, че няма физически, а психически проблеми. Тя допълва, че другата причина се крие във факта, че по нейна преценка не е достатъчно добре осигурена финансово, пише Woman.bg.

"Все по-често чувам “А ти кога ще родиш? Като имаш деца, тогава говори!". Това, първо са думи на тежко невъзпитани хора, които вероятно не се замислят, че може да имам и здравословен проблем. За щастие, такъв нямам. Но психически - имам. Не искам да ставам майка към този момент, защото не желая да лишавам детето си от всичко, което му е нужно за добро израстване, с други думи разбирай - не съм добре осигурена финансово. А за разлика от други, няма да се хвана с чичко-паричко, който ще ме смята за изтривалка и ще съм безгласна буква в отношенията ни - както са повечето жени на бизнесмени, инвеститори, политици, банкери и т.н. Тяхното интелектуално ниво е твърде нищожно, за да осъзнаят в каква ситуация са поставени и как една грешна стъпка ще разруши фалшивия им свят. Евентуален развод ги прави отново доживотни робини на собствените им комплекси, тъй като през живота си не са хващали работа и срамът, че вече не носят скъпи парцали и не карат джип, няма да им даде мира." - пише брюнетката.

В поста си Паскалева обърна специално внимание и на проблема с домашното насилие в страната ни: "Не знам дали ви е направило впечатление колко жени бяха убити от началото на годината от мъжете си - независимо бивши или настоящи. В България има чудовищен проблем с домашното насилие. От няколко години е тренд известни личности да говорят за това и да имитират кампании за борбата с него, които имат нулев ефект. И казвам това от позицията на човек, който посвети една от книгите си за този бич и пръв призна, че е бил жертва на това още в младежките си години." - написа тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стойчо Стойчев

    22 6 Отговор
    Нормална е като мене.хи хи хи
  • 2 gggw

    65 2 Отговор
    съвет към всички момичета - абе не си бутайте ботокси и силикони в устите - грозно е! тая едно време беше симпатична, преди да се съсипе

    Коментиран от #16

  • 3 мдаааа

    37 11 Отговор
    Споко , сестро .. Тука у ФАТКИ , 99%са с малко или много психични проблеми ..

    Коментиран от #31

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 big

    42 3 Отговор
    Това, че тя има тежки психически проблеми се знаеше отдавна и не беше необходимо да го признава, но това показва и малко положително развитие! В момента в България е модно да не се раждат деца, причините: финанси, калпави мъже, още не сме се наживели и т.н., всяка "дама" различно!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Вампир

    30 3 Отговор
    Света се чисти от ненужните !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 За тиква

    23 2 Отговор
    Някой съмнявал ли се е.
  • 12 Serj

    32 2 Отговор
    Не и се ражда, щото няма Бентли за РД.

    Коментиран от #17

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 gggw

    31 1 Отговор

    До коментар #2 от "gggw":

    ... ... тия пластични интервенции се правят на хора, обезобразени след катастрофи или тумори и т.н. не си правете пластични операции - първо че е грозно, второ - че е опасно за здравето, и трето - абе много е грозно, наистина.. не се базикам
  • 17 Точно

    25 2 Отговор

    До коментар #12 от "Serj":

    и защото никой чичко паричко не би се прежалил за нея.
  • 18 Киро Жарта

    26 3 Отговор
    Ами то скоро ,, кладенчето,, ще пресъхне.....
  • 19 Вики

    30 4 Отговор
    Най - тъжната картинка са застарелите , доста употребени работнички. Те винаги се обясняват за нещо - я какви са и маркови чантите и обувките, или пък ,че не ще деца, защото няма пари ( за чанти има иначе, специална логика е това). Чанти иска, ама няма кой да и купи.
    Обикновено свършват като мегс- с червена точка на челото , любовници на стари индийци, араби или др . Действителност.

    Коментиран от #27

  • 20 Мммм даааа

    38 3 Отговор
    Тази жена има истински проблем с разбирането си за живота. Истината е, че човек никога няма да стане достатъчно финансово обезпечен, за да осигури на детето си това, от което смята, че то ще има нужда. Поне болшинството хора са на този хал. Само че не осъзнават едно нещо - детето има най-вече нужда от живот. Не го ли създадеш и родиш, все едно си му го отнел. Ставаш убиец на незаченатото си дете.
    Скъпи дами, РАЖДАЙТЕ деца! Те могат да оцелеят и с по-скромни дрешки и тИлИфончИта. Вярвайте ми!

    А докато вие трупате парички за да си осигурите неродените деца, жените от малцинствата раждат по много, защото не мислят в такава перспектива. И скоро ще станат доминиращият етнос в страната. Бъдещето ни е във вашите ръце. Не ни предавайте!!!

    Коментиран от #21, #22

  • 21 ???

    11 9 Отговор

    До коментар #20 от "Мммм даааа":

    "Тази жена има истински проблем с разбирането си за живота. Истината е, че човек никога няма да стане достатъчно финансово обезпечен, за да осигури на детето си това, от което смята, че то ще има нужда. Поне болшинството хора са на този хал. Само че не осъзнават едно нещо - детето има най-вече нужда от живот. Не го ли създадеш и родиш, все едно си му го отнел. Ставаш убиец на незаченатото си дете.
    Скъпи дами, РАЖДАЙТЕ деца! Те могат да оцелеят и с по-скромни дрешки и тИлИфончИта. Вярвайте ми!
    А докато вие трупате парички за да си осигурите неродените деца, жените от малцинствата раждат по много, защото не мислят в такава перспектива. И скоро ще станат доминиращият етнос в страната. Бъдещето ни е във вашите ръце. Не ни предавайте!!!"

    Може и всякак да се отгледа дете и с " по-скромни дрешки и тИлИфончИта" и един от примерите е дадения с малцинствата?!?
    Какъв е съвета, не разбрах, да се раждат деца без мисъл за перспектива и живот без бъдеще?
    Това е подигравка със съвременните, образовани, млади хора - защото те искат да имат деца като всички - но, не всяка цена и в един грозен свят! Защото те са отговорни и за себ си, за бъдещите си деца и тези, който после викат "Системата ма уби". И плащат със заплатите си за всички тях!

    Ако искате да се раждат деца - върнете първо нормалността - да се премахне вилнеещата престъпност, сигурна и дългосрочна заетост, нормална природна среда и помощ за двойките с деца!

    Другото е отново пропаганда и популизъм, ко

    Коментиран от #23

  • 22 777

    26 4 Отговор

    До коментар #20 от "Мммм даааа":

    Много точно казано, браво за написаното. За да имаш дете е важно да имаш покрив над главата си, течаща (топла) вода на чешмата и не кой знае какви пари за храна, дрешки, памперси и лекарства. Останалото е пагубна суета и грехопадение. Именно затова България се обезлюдява от ден на ден....

    Коментиран от #24, #43

  • 23 Стига долнопробен популизъм

    7 15 Отговор

    До коментар #21 от "???":

    "Не го ли създадеш и родиш, все едно си му го отнел. Ставаш убиец на незаченатото си дете.
    Скъпи дами, РАЖДАЙТЕ деца!"

    Деца лесно се раждат - трудното е да ги отгледаш, възпиташ и образоваш!
    И популизма на тази тема се връща като бумеранг в бъдещето!

    Коментиран от #25, #30

  • 24 Средновековие

    0 9 Отговор

    До коментар #22 от "777":

    "Останалото е пагубна суета и грехопадение."

    С тия фарисейщини не се стимулират хората за едно съвременно, богато и развито общество!



    15:00 16.01.2022
  • 25 АААААААААа

    19 7 Отговор

    До коментар #23 от "Стига долнопробен популизъм":

    Пра-пра-баба Ви като е раждала на полето много деца и не е имала никакви условия на село, да ли не е прокопсала без телефон и бентли?
  • 26 Истанбулска конвенция

    1 8 Отговор
    Така е, като не ме приехте.
  • 27 Проста съм и се гордея с това

    6 5 Отговор

    До коментар #19 от "Вики":

    "Обикновено свършват като мегс- с червена точка на челото , любовници на стари индийци, араби или др . Действителност."

    Не, точно тези, с червената точка не свършват така, освен ако някой много не държи да им го причини.
    А неграмотноста, завистта и посредствеността свършват зле.
    Реална действителност.

    Коментиран от #29

  • 28 Мухлясалите предразсъци

    6 10 Отговор
    Сексуалната революция даде огромен принос за равноправието на жената. Хапчето против забременяване се оказа с магическо въздействие, защото осигури възможност на жената да контролира не само бременността и собственото си тяло, но и целия си живот. Днешната жена вече може да избира сексуалните си партньори, да ги сменя, да казва "не". Тя е почти освободена от мухлясалите предразсъци, че сексът е разрешен само в брака, а булката, разбира се, трябва да бъде девствена. И обратно: че мъжът влиза в брака със сексуален опит, а и занапред ще изневерява, пък обществото ще го толерира.
    Всичко това са ключовите фази на женската еманципация, тъкмо така, стъпка по стъпка, жената се превърна от обект на мъжките желания в субект на собствената си сексуалност.

    Коментиран от #44

  • 29 Вики

    10 5 Отговор

    До коментар #27 от "Проста съм и се гордея с това":

    калинке, виждам,че си се активирала- явно засегната от истината. Ама така е " Истината боли". Проява на лош вкус е да обясняваш на хората неща, които са строго лични и не са те питали първо.
    p.s Какво става, преживя ли загубата на изборите на ГРАБ? Не плащат ли вече за маркови чантета? Като гледам коментарите доста ти " завиждат". Хайде да си снимаш придобивките. За важни теми не разсъждавай- ограничавай се, не се надценявай.
  • 30 Lius

    8 10 Отговор

    До коментар #23 от "Стига долнопробен популизъм":

    Напълно съгласна съм,не е само да го родиш ами и да си уредил до някаква степен живота си ,за да можеш да го отгледаш и да го осигуриш,а не после да се чудиш какво да правиш.Първо мислиш,после действаш!

    Коментиран от #39

  • 31 ТАКА Е...

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "мдаааа":

    ВСИЧКИ СМЕ С ЧАСОВНИЦИ С КУ КУ ВИЦА😛
  • 32 ИНТЕРЕСНО

    1 7 Отговор
    ПОД ТАЯ СТАТИЯ 90%КОМЕНТИРАЩИТЕ СА🐑🐑🐑🐑🐑🐑
  • 33 роро

    11 3 Отговор
    Няма начин да няма психически проблеми, щом дълги години беше ивсе още е една от медийните изтривалки на ГЕРБ. Интересно как тъй реве, че не била добре финансово, а намерила пари да се надуе джуките
  • 34 Kalina Parcaleva

    6 3 Отговор
    Прочетете и книгата ми Дневниците на един парцал. Всичко съм си написала
  • 35 Психиатрична експертиза

    6 2 Отговор
    От така изложените "изключително лични подробности от личния живот" във фейсбук, може да се заключи, че положението не е чак толкова драматично, както е описано в статията.
    Е, може и да има някоя поскърцваща дъска в дюшемето и няколко блуждаещи лимки в главата, но това не са сериозни психически проблеми.
  • 36 до номер 20 и другите с подобни мисли

    3 11 Отговор
    Това беше най-голямата глупост , която съм чувала- че ако не родиш дете и си все едно убиец дето му отнема живота- хахахахах.По-голяма тъпотия не бях чувала.Колко деца искали да се родят.Ако знаеш колко деца и възрастни хора съжаляват, че са се родили нямаш и и на представа.Имали нужда само от покрив и храна.Затова като тръгнат на училище и видят съучениците си с нови дрехи и неща, след това се сдухват и израстват с ниско самочувствие и започват да пият и пушат.И аз съм расла само с храна и покрив и никак не ми беше приятно да гледам как другите имат чисто нови телефони , а аз нямах дори такъв.И започваш да се чувстваш втора ръка човек.Да не говорим, че бедни родители няма как да се научат на друго освен на бедност, ако ти сам не се научиш на друго.И сега ще кажете то е важно да има любов- да по-важно е да има любов отколкото пари, но повечето бедни хора са стресирани и изнервени и не могат да дадат много любов на децата си.Обръщайте по-голямо внимание на децата си и не мислите, че са много щастливи да са дрипави и да живеят с една храна.То е ясно че за вас е по-изгодно да мислите, че след като сте ги родили нищо друго не им трябва, но те не мислят така.Хайде приятни заблуди, че като си имаш дете и то няма нужда от нищо друго освен от отва че си го родил.

    Коментиран от #40, #45

  • 37 Запознат

    7 4 Отговор
    Паскалева се оправдава по скоро от това че не може да се справи с отглеждане и възпитанието на дете. Обаче ако някой и даде 100кв.метра апартамент,ел.автомобил и доход от 5000лв.ще ражда поне 3 пъти. Хайде стига с тези глупости.....ако родителите и мислеха по този начин едва ли щеше да има възможност да се жалва. И много моля ,когато трябва да напише статия с която оплюва друг човек .....хубаво в да вземеш под масата нещичко,тогава е по лесно.Скрите ги тези глупости заличена употреба ,щото така няма да се раждат деца.
  • 38 васик атанасова

    7 2 Отговор
    едно е да не искаш
    друго е да не можеш
    те знам жена да не иска
    те и лезбийките имат деца

    Коментиран от #47

  • 39 Петър Николов

    5 2 Отговор

    До коментар #30 от "Lius":

    Трябва и някаква мисъл, но днешните хора са станали големи безбожници. За момента имам 4 деца и с всяко следващо раждане, доходите ни скачаха така, че в момента можем и още 2 да отглеждаме в охолство. Господ дава, ако вярваме и се трудим усърдно!

    Коментиран от #46

  • 40 Петър Николов

    10 2 Отговор

    До коментар #36 от "до номер 20 и другите с подобни мисли":

    1. И най-бедните ми познати не ходят дрипави. Имаме поне 3-4 семейства, които ни дават от години дрехи. Изпълнителният директор на една от най-големите чуждестранни фирми в България си пазарува същите дънки, които и аз - WAIKIKI.
    2. Всичко е в главата. Ако гледаме телевизия и се влияем от хорското мнение - така ще е. Психологията е тънко нещо. Да, децата не е добре да раснат отхвърлени от връстниците си, но това е постижимо и от най-бедните семейства.
    3. Абсолютно съм несъгласен с - от бедните семейства израстват бедни. Много зависи и от съученици, учители, приятели. Най-важно е човек да се научи да се труди. Ако има акъл, търси възможности за печалба, учи постоянно - не виждам какво може да го спре в дългосрочен план.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Детските

    6 2 Отговор

    До коментар #22 от "777":

    дрехи, обувки и храна са по-скъпи от тези за възрастните. Умишлена политика. Казва се ГЕНОЦИД. Що се отнася до памперсите - могат да те "разорят". После градина, училище, спорт... А, раждай.
  • 44 Точно.

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Мухлясалите предразсъци":

    Вярно е.
  • 45 100%

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "до номер 20 и другите с подобни мисли":

    гласувам:.ЗА. Абсолютно вярно и правилно.
  • 46 Дрън

    1 3 Отговор

    До коментар #39 от "Петър Николов":

    Дрън. Лъжа.
  • 47 Дрън.

    2 3 Отговор

    До коментар #38 от "васик атанасова":

    Има такива жени, вече са много и има защо. Информирай се.
  • 48 Пацо

    1 0 Отговор
    Един български артист беше казал " като умра , ако искатае на кра ми дърват да цепите - се ще е тая"
    И бедни и богати имат малко време да са деца и да бъдат щастливи млади. А за това не трябват много пари.
    След това ще говорят за парите ти и вещите - не за теб.
  • 49 Котис

    6 0 Отговор
    Мързелива млада жена!
    Заради многото като нея нацията изчезва.
    Като видя млада жена да разхожда куче, а не дете ми се повдига!