17 Януари, 2022 10:05 3 475 10

Рецепта на деня: Пикантно пилешко по тайландски

  • пилешко месо-
  • тайландска кухня-
  • пикантно-
  • люти чушки-
  • какво да сготвя

Ястие, наричано "ядосано пиле"

Рецепта на деня: Пикантно пилешко по тайландски - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

4 бр. пилешки гърди (без кожа)

1 с.л. соев сос

2 с.л. царевично нишесте

1 голямо яйце

2 с.л. растително олио

2 малки червени люти чушки

1 зелена чушка

1 червена чушка

2 тъмнозелени тиквички

За соса:

300 мл пилешки бульон

2 с.л. соев сос

4 с.л. оризов оцет

2 с.л. доматено пюре

1 с.л. захар

2 ч.л. царевично брашно

Начин на приготвяне:

Нарежете пилешкото месо на парчета и ги сложете в купа. Добавете соевия сос и разбъркайте. Оставете настрани за няколко минути. В дълбока чиния разбийте яйцето и добавете царевичното нишесте. Разбъркайте до хомогенност.

Отстранете дръжките и семките на чушките и ги нарежете на лентички. Отстранете дръжките на лютите чушки и ги нарежете на много ситно.

Измийте и подсушете тиквичките. Отстранете краищата им и ги нарежете на дълги резени без да ги белите. Сварете ги на пара за 2-3 минути.

В купа смесете всички съставки за соса без царевичното нишесте и разбъркайте до хомогенност.

Загрейте олиото в тиган уок. Потопете парчетата пилешко в сместа от яйце и царевично нишесте. Запържете ги от всички страни, до тъмнозлатисто, за около 4-5 минути. Извадете ги върху кухненска хартия.

Запържете чушките и лютите чушки в тигана за 3-4 минути. Добавете сместа за соса и гответе 5 минути. Разтворете царевичното нишесте с малко студена вода до гладкост и добавете и него в тигана. Гответе докато сосът се сгъсти.

Върнете пилешкото в тигана и разбъркайте, за да се оваля добре в соса. Гответе 2-3 минути.

Сервирайте пикантното пилешко с чушки и сос, гарнирано с тиквички на пара, пише trafficnews.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тайландеца

    4 2 Отговор
    Аз съм ял там ястие с името "Ядосанато Куче" Не знам, защо така е кръстена гозбата, но беше страшно вкусна.След като хапнах, по неясни причини, започнах да лая.
  • 3 плюс минус

    3 1 Отговор
    Какво е това "голямо яйце"?
    Щраусово?
    Пеликаново?

    Коментиран от #4

  • 4 Lssah

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "плюс минус":

    От мисирка
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 1 Отговор
    тази година не ни втаса зелето,както друг път и сокът му не струва.взех зеле от ново място-Костинброд.Явно е менте,а тези са прекупвачи.Друг път вземахме от търговската при пас и бе прекрасно.От години такова нещо не е било.Трябва и зеле да се сади!

    Коментиран от #6, #8

  • 6 mi6osp

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Зелето не втасва, ако се прави с йодирана сол.

    Коментиран от #9

  • 7 саки

    1 2 Отговор
    Тия там нямат ли , някакво ястие което да не е пържено в тиган. Това не е характерна храна за хората от България и е много вредна.
  • 8 Браво

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Е това е приказка за нашенското!
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "mi6osp":

    С морска сол е правено винаги.Червената зелка втаса ,но другите не и вкусът на сока не етова,което е било много години.За мен е зелето.
  • 10 Бойко

    1 1 Отговор
    Ех, да имаше и една тайландка към това ястие. Само да не се окаже реновиран тайландец с дълга коси и дълги мигли!