Last news in Fakti

17 Януари, 2022 17:47 2 757 6

Продадоха творба на Банкси заедно със стената

  • банкси-
  • графити-
  • стена

Графитите се появиха на стената на стар магазин за електроуреди през август миналата година

Собствениците на сграда в английския град Лоустофт (Съфолк) Гари и Надин Шварц продадоха работата на уличния художник Банкси заедно със стената, на която беше нарисувана. Това обаче предизвика недоволство сред местните жители, съобщава РИА Новости, позовавайки се на информация от The Mirror.

Графитите се появиха на стената на стар магазин за електроуреди през август миналата година. Художникът изобрази момиче с лост в ръцете до пясъчен замък. Според изданието Шварц е изрязал стената с графити миналия ноември и е продал произведението на частен купувач за 2 милиона британски лири.

Продадоха творба на Банкси заедно със стената

Действията на семейството ядосаха жителите на града и властите.

"Жалко, че някой реши да се възползва от нещо, което не беше създадено за него. Сигурна съм, че Банкси не е нарисувал тази творба с надеждата, че някой ще спечели от нея", каза заместник-кметът на Лоустофт Насима Бегум.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бански

    8 1 Отговор
    Тоя бански е по-дразнещ и от хроме.
  • 2 Банцинг

    3 3 Отговор
    Е и какво, ако тоя Бангси нарисува на някоя сграда нещо собственика да не може да я продаде никога ли ??? Странна логика са извадили съседите, завиждат му то това си е като печалба от тотото! Може па хората да са били в нужда и затова Бангси да ги е удостоил, неведоми са пътищата... А ако не ги заслужават значи скоро няма и да ги имат по една или друга причина.
  • 3 Сатана

    3 1 Отговор
    Кметицата Насима Бегум да си яде ушите,ако я нямаше тази Бяла стена никога нямаше да има и графит върху нея.
    Спомням си,че Бански беше нарисувал нещо в един вагон на метрото и някакви Българи или Румънци го бяха измили в депото а Бански беше пуснал клип в мрежата как го е направил.В УК има графити на всевъзможни места ,много са изобретателни творците.Между другото,подписът на Бански е плъх,винаги го рисува но на тази кой знае защо няма.Друг случай в Северен Лондон строители са замазали с бяла боя при реновиране стените на сграда подобен плъх ,който щеше да им донесе една торба с пари ама от къде да знаят.
  • 4 ДрБр

    5 1 Отговор
    Много изперкал народ, ей! Тоя маже и плещи, а тъпунгерите се радват!
  • 5 Gucci x Balenciaga

    5 0 Отговор
    Това са просто шаблони! ..Mac Do също е известен в цял свят! ..и какво от това?! Хамбургерите са върхът на гастрономията?! Жалки "Изкуствоведи.Никога няма да разбера защо богатите се стремят да придобият изкуството на Банкси, когато той го дава на всички, като го прави на улицата... откривам, че светът на търговете в света на изкуството е луд,наистина е просто лицемерна история за това кой има повечето пари и запазва една творба в стая, където никой не може да я види... чий интерес? Такива художници на път и сред път я колко по красиви творби по улиците във Франция голяма конкуренция
  • 6 незнайко

    0 0 Отговор
    При капитализма ПАРИТЕ СА ВСИЧКО ! Няма какво да се чудите !!! Изрязаната стена без купчината пред нея, която е била материална в този момент е вдъхновила художника сега няма завършеност като стена !