Last news in Fakti

3 Април, 2022 22:30 6 747 5

Тези плодове ни правят дебели

  • плодове-
  • дебели-
  • диета-
  • банани-
  • грозде-
  • смокини-
  • глюкоза

Професор Владимир Хавинсон посочва плодовете, които допринасят за наддаване на тегло

Тези плодове ни правят дебели - 1
Снимкa: Shutterstock

Храните с високо съдържание на захар могат да съдържат много калории и така да допринесат за увеличаване на теглото. Много хора се питат дали е добре за талията да се хапват повечко плодове. Специалистите обаче са на мнение, че твърде много фруктоза може да доведе до наддаване на тегло, пише dariknews.bg.

Професор Владимир Хавинсон посочва плодовете, които допринасят за наддаване на тегло.

Според него честото похапване на банани, смокини и грозде може да доведе до появата на излишни килограми. Лекарят обяснява, че тези продукти съдържат голямо количество глюкоза.

„Глюкозата, попадайки в тялото, също допринася за производството на инсулин. И този инсулин насърчава превръщането на излишната глюкоза в мазнини и хората наддават на тегло “, каза той.

Поради това лекарят посъветва да се ограничи употребата им.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    18 2 Отговор
    Ама честно, понякога се чудя от къде ги изкарвате такива простотии да ги публикувате
  • 2 инж технолог

    12 0 Отговор
    Плодовете не ни правят дебели,а пастите,тортите/ от 70 лева също/,сладоледите,пиците ,козунаците от 5 и 25 лева,хем бъргърите,стоенето вкъщи и нищоправенето. Хранете се правилно и се движете повечко.
  • 3 SCH JVLIVS II

    4 4 Отговор
    Това да не е статия от времето на комунизма?Тези плодове ги нямаше хората са се редили на опашка за банани 😂още не мога да си го представя само съм чувала. Ами пускайте рецепти за пържени кифтета, тиганички,баница,домашен хляб виждам и козунак хората да затлъстяват и да не поемат витамини после що има и много болни от язва .Юнак Ганя яде по два големи хляба на ден да е силен и здрав и олиото на голяма почит ако започне да яде плодове сутрин вместо баница със сигурност ще има по здрави българи и по слаби
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Шаран БГ

    1 1 Отговор
    Професор В. Хавинсон прави някаква огромна грешка!!! И сега банани не ям - те не растат на родна почва. Но грозде имам на тавана до края на февруари. Това не означава, че всеки ден, по три пъти , ям гроздеСмокините са бързо развалящи се. Те са добри за конфитюри и сладка. Най-добри са смлени и добавени към джибрите - ракията става вълшебна по количество и качество.
    Никой от всезнаещите "професори" не споменава ГЛАВНАТА ПРИЧИНА за влошеното здраве на човечеството. Това са огромните количества химикали използвани в растениевъдството . Тяхната употреба е продиктувана единствено от човешката алчност за по-вече и ПО-ВЕЧЕ !! А това облагодетелствува фармацията - с химикали се третират други химикали и като умре човек, червеите не смеят да го наближат. За това католиците основно кремират починалите .........
    Къде я ХЛЕБНАТА пшеница на нашите деди с максимален добив от 360 кГ/дка ?? Ядеме ФУРАЖНА такава / над 900 кг/дка /, като хляба се приготвя отново с химикали - набухватели. А всички посеви и плодове се третират със ужасни по количество и опасност за здравето химикали. ТЕ в крайна сметка достигат до всеки един от нас !!