Last news in Fakti

26 Юли, 2022 13:45 2 876 9

Ето какви са съставките на един от най-скъпите сладоледи в света (ВИДЕО)

  • сладолед-
  • съставки-
  • италия-
  • най-скъп

Джелатото се продава за колосалната цена от 70 евро

Ето какви са съставките на един от най-скъпите сладоледи в света (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Фунийка сладолед за 70 евро! Това предлагат в джелатерията си Винченцо и Джулиана Папарелла - брат и сестра, които държат заведение в италианското градче Руво ди Пуля. В епизод от предаването „Евромакс” на „Дойче веле” двамата разказват как се приготвя сладолед по оригинална рецепта от 1840 г.

Тайната се крие в бъркането на ръка на основните съставки – мляко, захар и жълтъци. След като се смесят добре, те се оставят да врят на газов котлон. Джулиана казва, че процесът на приготвяне на неустоимото джелато трае 3-4 дни.

Съставките, които придават неповторимия вкус на някои от видовете сладолед – ванилия от Таити, лешници, какаови зърна. За джелато Пистачио се използва шамфъстък от град Бронте. Ядките първо се пекат, а след това се смилат. Този процес отнема около четири дни, съобщи NOVA.

Но какво съдържа Кралят на джелатото, който се продава за колосалната цена от 70 евро?

„Кралският скиптър”, както брат и сестра Папарелла наричат своя шедьовър, е овкусен с ирански шафран. Само 1 грам от него струва 55 евро. Този сладолед се прави само по поръчка, защото вкусът на шафрана се извлича за три дни. Затова за невероятното ледено изкушение се чака със седмици.

Вафличката на „Кралският скиптър” се пълни със сметана и мус от пистачио. Отгоре се слага топката шафранов сладолед, покрива се с бита сметана, златно фолио и карамел.

Още по темата гледайте във видеото.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оффф

    12 3 Отговор
    Аре стига глупости
  • 2 Онзи

    12 2 Отговор
    Разни хора - разни идиоти.
  • 3 Простокирчо

    7 3 Отговор
    ако прочете веднага ще литне с държавният самолет, да и купи на мустакатата....
  • 4 ШамфАстък

    1 0 Отговор
    Пистакио бе глъмове, пистакио. Или шамфъстър
  • 5 Механик

    6 0 Отговор
    Мислите ли, че друг освен модерно шиле, би се впечатлил от фистачо-пармеджано за 70 евро?
    По-добре кажете, тия хора от палмово масло и растителна сметанали правят тия сладоледи? Щото тия дето ги продават по веригите са именно от това + багрила, химия и физика. Кажете защо се допуска това, а пистачано-империале го оставете на снобите!
  • 6 КлозетСладолед

    2 1 Отговор
    Яжте си го вие. И тоя, и Лидълския излизат после от една фунийка и изглеждат еднакво.
  • 7 Грульо

    3 0 Отговор
    150 кинта за лъжица сладолед във фунийка? Тез не са у ред... После се чудят защо искат да ги зануляват - за прахосване на пари за глупости.
  • 8 Защо

    0 0 Отговор
    Оставете сладоледа, в брошурата на Кауфланд за сладващата седмица лютеница 515 г. На промоция от 11.49 на 7.99, хайде на евтината лютеница, та май в нея има много скъпи и Екзотични за нашите географски ширини продукти, чушки, домати и патладжан

    Коментиран от #9

  • 9 Пак защо

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Защо":

    Сега видях ,че статията е от преди шест месеца, извинявам се, моя грешка