Last news in Fakti

26 Юли, 2022 14:19 961 1

Процедури за лице, подходящи за летните месеци

  • процедури-
  • за лице-
  • лято-
  • кожа

Комбинираните процедури включват мултиполярна радиочестота, аква пилинг, йонен лифтинг, ултразвук

Процедури за лице, подходящи за летните месеци - 1
Снимка: Shutterstock

Апаратно почистване

Апаратното почистване на лице може да се извърши в няколко стъпки или самостоятелно да се направи само една от тях. Комбинираните процедури включват мултиполярна радиочестота, аква пилинг, йонен лифтинг, утразвук. Всяка стъпка има ефект, като повлиява различен проблем.

Мултиполярната радиочестотата води до локално загряване на тъканите до температура от около 42-43°C, която е приятна и не предизвиква дискомфорт. Настъпва разширяване на кръвоносните съдове, с увеличаване притока на кръв. Стимулират се фибробластите, чиято основна функция е производството на колаген. Зоните, които се третират са лице, като може да се включи част от шията и деколтето. Върху кожата се нанася специален крем, който хидратира и осигурява топлопроводимост.

Аквапилинг - съчетава силата на насочена въздушна струя и специфични разтвори, които са съобразени с индивидуалните особености на кожата. Задвижваният от въздухът разтвор отстранява горните слоеве мъртва кожа. Силна вакуумна струя отваря микроканалчетата, за да осигури трансдермално доставяне на хранителни вещества. В зависимост от типа кожа се използват разтвори с различен състав.

С помощта на ултразвук се извършва пренос на нискомолекулни водно- или мастноразтворими вещества през кожата. Използва се за дълбока хидратация на кожата или като част от терапията при различни дерматози.

Йонната биостимулация - подобрява кръвообращението, стимулира тъканите и мускулите, обмяната на вещества, придава еластичност. Накрайникът се състои от 2 електрода, между които протича репулсивна електрозадвижваща сила. Единична процедура или комбинация от тях могат да се извършват един път седмично или месечно в зависимост от вида кожа.

Плазмотерапия

Плазмотерапията представлява мезотерапия със собствена плазма. Това е начин за подмладяване на кожата, като я прави по-плътна, еластична и стегната. Методът се базира на тромбоцитите, които са малки кръвни клетки, съдържащи множество растежни фактори, необходими за възстановителните процеси в организма.
Процедурата започва с взимане на 8-9 мл венозна кръв от пациента, след което се центрофугира и кръвните елементи се отделят от течната съставка. Получената плазма - PRP (platelets reach plasma) е богата на тромбоцити. Въвежда се в повърхностните, средно дълбоките или дълбоките слоеве на кожата със серия от микроинжекции.

Приложението се базира на факта, че растежните фактори, освободени от тромбоцитите, повишават производството на колаген и еластин, стимулират миграцията, деленето и диференцирането на множество клетки, производство на хиалуронова киселина, нормализиране на тъканното дишане, стимулиране на образуването на нови клетки и междуклетъчно вещество.

За постигане на видими резултати са нужни три последователни терапии през 4-6 седмици. За поддържане на ефекта може да се прави по една процедура на половин или една година.

След манипулацията може да има зачервяване и лека оточност в обработваната зона, които изчезват до няколко часа. Не е препоръчително да се прилага процедурата при различни заболявания като анемия, тромбоцитопения, нарушения в кръвосъсирването, лечение с антикоагуланти или кортикостероиди, активни инфекциозни заболявания и злокачествени заболявания с различен произход.

Карбонов пилинг

Представлява подмладяваща процедура, която цели да подобри състоянието на кожата. Тя е неинвазивна, безболезнена и без възстановителен период. Процедурата протича в два етапа - първият се състои в нанасянето на карбонов гел или карбонова пудра върху лицето, като целта е да се покрие цялата повърхност, така че да навлезе и в порите, където абсорбира омазняванията, замърсяванията и мъртвите клетки в дълбочина. След това като течността се втвърди, се обработва с лазер.

Светлината се абсорбира от карбоновите частици, което ѝ позволява да проникне надълбоко в порите. Резултатът е ремоделиране на самите пори – свиването им и понижаването на омазняването в тях. Също така бактериалният растеж е силно редуциран, намалявайки дългосрочно появата на акне. Премахването на най-повърхностния слой на епидермиса води до ускорен синтез на колаген и активирането на фибропластите под ефекта на лазерната светлина.

След процедурата лицето на пациента е леко зачервено за няколко дни, като напълно се възстановява в рамките на седмица. Лазерният карбонов пилинг се провежда на сесии определени от специалист дерматолог. Прилага се при белези от акне, пигментни петна, фини бръчки, разширени пори и за възстановяване на изтощената кожа. Процедурата не се препоръчва при възпалителен процес, акне, активен херпес и отворени рани в обработваната област, скоро след прилагане на химичен пилинг и по време на бременност.

Мезолифт

Мезолифтът е процедура, при която се инжектира стерилен гел на базата на хиалуронова киселина, пептиди и аминокиселини. Продуктът доставя интензивна хидратация на кожата, видимо подобрява тена и плътността ѝ. Мезолифтът е особено полезен за възстановяване на кожата след летния сезон, когато тя е изтощена и дехидратирана от високите температури, силното слънце и солената вода. Процедурата хидратира и подхранва кожата в дълбочина. Основната разлика между мезолифт и мезотерапия е в концентрацията на хиалуроновата киселина, която при мезолифта е значително по-висока.

По време на процедурата се извършват серия от убождания с тънка игла, като третираната зона предварително се обезболява с анестетичен крем.След процедурата кожата е зачервена и може да има поява на синини, които преминават след няколко дни. Препоръчва се извършване на първоначална серия от 3 процедури през определен интервал. Процедурата не се прилага при бременност, кърмене и локални инфекции на кожата.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Има

    1 2 Отговор
    И други процедури , на които жените се радват повече ! И са по ефективни !