Last news in Fakti

17 Септември, 2022 16:12 2 016 6

Заз разказа как се чувства, когато пее пред българска публика

  • заз-
  • певица

„Много съм щастлива всеки път, когато посещавам България.", сподели певицата

Заз разказа как се чувства, когато пее пред българска публика - 1
Снимкa: Shutterstock

Наричат я съвременната Едит Пиаф. Зрителите я познават като Заз. А самата тя се определя просто като Изабел. Тя е кралицата на модерния френски джаз, певицата възродила шансона. В интервю за Ивелина Кунчева, Заз разказва за другото си лице - това, което феновете ѝ не познават. Споделя откъде идва и сценичният ѝ псевдоним.

„Аз се казвам Изабел. И когато търсех какво да бъде сценичното ми име, реших да направя съкращение от няколко букви. От друга страна, това са първата и последната буква на френската азбука. Началото и края. Търсех точно тази символика - цикълът на живота”, разказва певицата.

На въпрос на Ивелина Кунчева, кой вижда сутрин в огледалото - Заз или Изабел, певицата отговаря така: „Всъщност, Избаел си е Заз. Но Заз, това е моят медиен образ. Когато станах Заз, хората някак се вкопчиха в това име и не искаха да го пуснат. Усещах, че нямам контрол над него, сякаш ми се изплъзваше. Изабел е тази, която дава сила на Заз ”

Певицата признава, че в началото, публичният ѝ образ е бил много по-силен от истинската ѝ същност. Разказва и как се чувства, когато пее пред българска публика.

„Много съм щастлива всеки път, когато посещавам България. Пазя невероятни спомени от тази страна и се надявам пак да преоткрия публиката”, сподели още Заз.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръц

    3 8 Отговор
    ЗАЗ звучи като Запорожка от Украйна
  • 2 По добре звучи

    2 7 Отговор
    ЗИЛ,Газ или Маз
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ттт

    3 0 Отговор
    На въпрос на Ивелина Кунчева, кой вижда сутрин в огледалото

    Кого, мила, кого.
  • 5 Госあ

    3 0 Отговор
    Готина е.
  • 6 Нашийник

    3 0 Отговор
    Най-логично е да се чувства не на място. Тук се вихри чалга повече от половин век. Е, в последните 30-на години вече паднаха всички "дрехи и задръжки".