Last news in Fakti

23 Ноември, 2022 09:49 2 539 10

Проговори фотографът, възхитил Илон Мъск със своя СНИМКА от България

  • фотограф-
  • илон мъск-
  • белоградчишки скали

40-годишният Владислав направил снимката на Белоградчишките скали прави преди няколко години, за да популяризира места, подходящи за снимане на чуждестранни филми

Проговори фотографът, възхитил Илон Мъск със своя СНИМКА от България - 1
Снимкa: Shutterstock

Както по-рано писахме, най-богатият човек в света се възхити на Белоградчишките скали. Собственикът на Tesla Илон Мъск ги оприличи на компютърна игра, по снимка в „Туитър“ на български фотограф.

БТВ откри 40-годишния Владислав на работното му място – сред природата. Снимката на Белоградчишките скали прави преди няколко години, за да популяризира места, подходящи за снимане на чуждестранни филми. Впоследствие кадърът влиза и в годишния му календар.

„В България можеш да снимаш 11 от 12-те месеца, имаме 4 сезона, можеш да снимаш езера, море, планини, всичко. Колкото повече работиш и правиш нещата, които ти харесват, случайностите рано или късно се случват“, каза пред телевизията Владислав Терзийски, фотограф и оператор с дрон.

Преди дни снимката му е споделена в „Туитър“ профил за фотография. Под нея се появява коментар от бизнес магната Илон Мъск, който оприличава скалите на кадър от известна видеоигра.

„Бях сигурен, че това е в Elden Ring”, пише Мъск под фотографията.

„Това, че е шерната снимка от Илон Мъск за България работи много добре за самата ни страна и за мен, но това не е важно. Сигурен съм, че доста хора, които са видели снимката дори не са чували за България. И съм сигурен, че много хора ще се разровят в интернет и ще видят, че е едно много интересно място, което могат да посетят”, смята авторът на снимката.

Министърът на туризма покани Мъск лично да се увери в красотата на страната ни. А казаното от милиардера провокира дискусия във „Фейсбук” профила на фотографа.

„Мои приятели започнаха да ме бъзикат „сега да му поискаш да ти прати една електрическа кола”, друг ми казва „да му пратиш един календар, да види колко хубава е България”.

На въпрос дали ще го направи, Владислав отговаря:

„Може би. Реално човекът прави неща, които никой друг не прави”.

През 2017 година кадър на буря, снимана от него на Витоша, обиколи социалните мрежи и стана най-споделяната снимка. Стигна и до чуждестранни медии.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    8 3 Отговор
    Като знам какво трескаво изкупуване на земи падна в Дунавската равнина последните 20г от анонимни купувачи с подставени лица, като нищо Бай Мъск си е накупил Белоградчик барабар със скалите. 2030г ни България, ни живи българи.

    Коментиран от #2

  • 2 Купувач

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Купих 100 декара за 30 бона евтиния е по дунавската равнина нормално е толкова евтина земя няма никъде другаде затова ще купуват

    Коментиран от #10

  • 3 Дидо

    2 2 Отговор
    Илон Мъск сигурно за първи път чува за България
  • 4 хаха

    3 1 Отговор
    "най-богатият човек в света се възхити на Белоградчишките скали" - официално да, а неофициално кой е най-богат човек на света ?
  • 5 Да, да

    1 1 Отговор
    Проговори? Бил е ням?!
  • 6 📌🇧🇬

    8 0 Отговор
    Районътна гр. Белоградчик е изключително подценен, само на 15/20 км. извън градът е Вароковият Скален Манастир и остатъци от Черква издълбани в меката варокова скала, били са убежище по времето на завладяването на България от Османската/Турска империя и по времето на Турското Робство.
    В скалите може да се видят също, издълбани гробове /отдавна празни/ на поселниците на Православният Манастир.
    Намира се в посока с. Салаш.
  • 7 🚩🇧🇬

    0 1 Отговор
    “Варовиковият”
  • 8 🚩🇧🇬

    0 1 Отговор
    “варовикова скала”
  • 9 СЪВЕТ

    4 1 Отговор
    Преди да се чудите кого да поканите в България, оправете си ТУРИСТИЧЕСКОТО ЛОГО, че се излагате пред целия свят!
  • 10 Коко Н

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Купувач":

    По статията:-До завчера беше лято,вчера първи сняг.На всичко отгоре вече има и тигров комар,а и други твари.
    На Nr.2- Скоро на "Латифундистите" в БГ,като им праснат(Б.Б.Тиквонии)данъци,защото няма пари, ще виеш и ще ги предлагаш,декарите,без пари.