Last news in Fakti

1 Април, 2023 10:05 3 125 15

Рецепта на деня: Магерица - гръцка великденска супа

  • агнешко месо-
  • дреболии-
  • карантия-
  • супа-
  • магерица-
  • гръцка кухня-
  • какво да сготвя

Вкусна супа с агнешки дреболии

Рецепта на деня: Магерица - гръцка великденска супа - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 кг агнешки комплект

100 г кисело мляко

100 г ориз

50 мл зехтин

2 жълтъка

2 глави лук

4 връзки пресен лук

1 връзка лапад

1 връзка копър

2 стръка пресен чесън

сокът от 1/2 лимон

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Черният дроб се попарва за 2–3 минути в кипяща вода и се нарязва на кубчета. Останалите дреболии от агнешкия комплект се измиват и се сваряват, след което се режат на малки кубчета.

Двата вида лук, чесънът, копърът и лападът се наситняват.

Дреболиите, лукът и чесънът се запържват в зехтина.

В тенджерата се добавя предварително измитият ориз и се наливат около 2 л от бульона от варенето на дреболиите. След като оризът се свари, се прибавят лападът и копърът. Готви се още 4–5 минути.

Жълтъците се разбиват с киселото мляко и лимона. Темперират се внимателно с част от супата и се наливат в тенджерата. Кипва се. Овкусява се със сол и черен пипер и се сервира, пише woman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отврат.

    6 8 Отговор
    После само киселини.

    Коментиран от #4

  • 2 хм...

    5 8 Отговор
    Застройка на супа може да се направи и само я жълтък. Киселото мляко придава кисел вкус.

    Коментиран от #13

  • 3 Тц тц

    7 9 Отговор
    Руската салата е Френска, руснаците са живяли в заблуда.

    Коментиран от #8, #12

  • 4 Направи си попара

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Отврат.":

    на Великден ама постна само водичка и сухар, за твоя "нежен" търбух!!!! Аман от ..еюве.....

    Коментиран от #6

  • 5 Свинар

    5 8 Отговор
    Тоя буламач моите прасета няма и да го помиришат даже......
  • 6 Обърка

    4 6 Отговор

    До коментар #4 от "Направи си попара":

    се - жена съм и не понасям помиите, с които се хранят накои хора. А ти специално не "блестиш" с ум и възпитание (не ти знам пола и не ме интересува).

    Коментиран от #10

  • 7 ТИРбушон

    4 2 Отговор
    Ползвайте повечко люто😃😃😃 И по възможност узо.
  • 8 В заблуда си ти...тюх тюх

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тц тц":

    "Руската салата" я наричат "Оливие" в РФ.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 И ти си жИна

    7 4 Отговор

    До коментар #6 от "Обърка":

    колкото резидента мунчо крадеф е мъж! Папкай си супички от пакетче, и други неща знаеш ги.
  • 11 Супер рецепта

    7 2 Отговор
    Ухае на младо агнешко , зелено , свежо и на пролет !
  • 12 В заблуда си ти

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тц тц":

    На руската салата руснаците и казват салата Оливие. На името на френския готвач, който я е измислил в Русия
  • 13 "Умник"

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "хм...":

    някой с пистолет, на челото ли те кара, да правиш опити с половин застройка???? Не и слагай застройка сипи и половин бутилка оцет и ще ти е сладичко.................

    Коментиран от #15

  • 14 Име

    1 2 Отговор
    Това е тайна рецепта на западняците - да ни объркат, понеже - сега при тях е Великден и да ни вкарат в техните обичаи.

    Сутринта ги гледах - на улицата - типични кръстоносци, носеха свещи, ама не на мен тия.
  • 15 пфф

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от ""Умник"":

    А ти трябва да изпиеш цяла бутилка оцет, за да поумнееш поне малко! На краставичар краставици не предлагай!