Last news in Fakti

31 Март, 2023 22:30 2 427 5

Психолог посочи еротични начин за справяне със стреса

  • секс-
  • оргазъм-
  • стрес-
  • галене-
  • еротично

"Не гонете оргазми, галете се без цел," призовава Джоел Блок

Психолог посочи еротични начин за справяне със стреса - 1
Снимкa: Shutterstock

Едно от средствата за справяне със стреса е еротичното докосване, което трябва да се практикува възможно най-често, призова психологът Джоел Блок. Пред Psychology Today той назова други сексуални начини за облекчаване на нервното напрежение.

Парите, работата, грижите за деца, домакинската работа, здравословните проблеми, неразрешените проблеми в брака или други интимни отношения могат да причинят стрес, казва психологът. И тогава хората дори със силно либидо и активен сексуален живот губят желанието си. Въпреки това има начини за подобряване на ситуацията, окуражи той.

Не упражнявайте сексуален натиск върху съпруга, който е под силен стрес. Смъртта на родител, загубата на работа и други големи житейски травми почти неизбежно водят до липса на желание. Бъдете търпеливи.

Ако сексът е престанал да носи удоволствие, трябва да забравите за него за известно време, казва Блок. Той съветва партньорите да не гонят оргазми, а да се докосват, галят, галят без никаква цел. Според него докосването може да достави същото удовлетворение като половия акт и често води до него, но без натиск.

Травматичните събития могат да сближат двойките, но стресът може също да причини дистанция (отдръпване) или, напротив, повишена загриженост за близките. Партньорът под стрес може да накара другия да се почувства отхвърлен или буквално задушен от грижите на другия. Един наранен човек трябва да бъде подкрепен, а не репресиран, добави Блок.

Сексуалната връзка с любим човек може да се съживи по няколко начина, уверява психологът. Едно от тях е еротичното докосване. „Докосвайте партньора си навсякъде и навсякъде, с изключение на гениталиите, от разтриване на раменете до масаж на цялото тяло. Твърде много двойки се свързват, само когато сигнализират за намерението си да правят секс“, казва той.

Подарете си редовни удоволствия, кратки чувствени или сексуални паузи. Планирайте почивка поне веднъж седмично. Не се страхувайте да изглеждате глупаво. Направете си пяна на свещи, поглезете се със закуска в леглото, танцувайте заедно

Съвместната дейност (колоездене, туризъм) също ще помогне за сближаване и облекчаване на стреса, казва психологът. Трябва обаче да дадете време на партньора си да остане сам със себе си. Може да бъде ден или дори няколко часа, свободни от задължения.

„Оставяйте си един на друг редовни мини-ваканции, по време на които единият партньор се грижи за цялата домакинска работа и грижите за децата“, призова Блок. „Не позволявайте на стреса да застане между вас, това ще укрепи връзката ви.“


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 5 Отговор
    Всичко е Индивидуално отЧовекът и Зависи от Много Неща
  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 4 Отговор
    Благодаря Ви За Точната и Информативно Полезна С татия госпожа Маринова
  • 4 бушприт

    1 1 Отговор
    Опасни диети: Внимателно със зеленчуковите сокове!Не пийте зелени сокове, ако приемате антикоагуланти. Диетолозите настояват: подобна диета провокира появата на хронични проблеми и пречи на нормалното функциониране на целия организъм.Някои експерти съветват диетата да се прави не повече от няколко пъти в годината и да се придържате към нея за не повече от седем дни, докато други направо препоръчват да я изоставите. За всичко това са виновни зачестилите случаи на "придобит" диабет, който все по-често се диагностицира при любителите на подобно разтоварване със сокове.
    Дори при първоначално здрав човек честата консумация на течни храни увеличава риска от възпаление на панкреаса. Инсулинът и други хормони спират да се произвеждат, от което възникват проблеми с усвояването на глюкозата. Оказва се, че можете да отслабнете с такава диета само за сметка на собственото си здраве. Bсички загубени по този начин килограми се връщат в рамките на няколко месеца.
  • 5 Най-сетне

    1 0 Отговор
    една умна статия. Поздравления.