Last news in Fakti

1 Април, 2023 17:53 24 366 21

Вижте оригиналното предсмъртно писмо на Дочка Банева, бившата съпруга на Николай Банев

  • дочка банева-
  • николай банев-
  • писмо

Разкрито от децата й, когато започват съдебна битка за полагаемото им се наследство, от което Банев ги лишава

Страшна е била агонията – не само телесната, но и душевната, на поетесата Дочка Банева – бившата съпруга на арестувания и разследван за пране на 1 млрд. лева Николай Банев, която през 2005 г. почина от рак, а скоро след трагичната ѝ кончина овдовелият ѝ мъж се ожени за любовницата си Евгения Генчева, пише БЛИЦ.

Известно време преди да се предаде пред смъртоносната болест, на Дочка подшушнали, че Евгения е бременна от Николай.

Вече изтощена от заболяването си и напълно отчаяна, мамената съпруга загубила всякаква вяра както за живота си, така и за съпруга си, а силите ѝ стигали само да излее мъката си върху белия лист, пише „Уикенд“.

Преди да издъхне, Дочка пише серия от стихотворения, посветени на пагубната си любов Николай. „На съпруга ми“ е едно от тях, а в него Банева пише : „Сънувах те с очите на дете, за глътка чаках аз на водопада, да ме окъпе, или помете – за любовта си струва да изстрадам!“.

Излезе и едно от последните писма на Дочка Банева до Николай, което децата ѝ разкриват, когато започват съдебна битка за полагаемото им се наследство, от което Банев ги лишава.

„Мило Мише,

Сега е късно, много късно и до мен сладко, сладко е заспал нашият красив и умен син… Не зная къде си ти, досещам се с кого си, но какво значение има това, след като не си с нас… През тази вече цяла година, в многото си самотни дни и нощи, съм си задавала въпроса: Какво се случи?, Къде сгреших?, Къде е моята вина?… (…) Не зная какво влагаш в думите „Обичам те“, като в същото време изчезваш с любовницата си и дни наред те няма.

Не зная как се чувстваш в чужбина или у нас в луксозните хотели с нея, знаейки, че в същото време и аз, и синът ти горчиво страдаме… И имаме нужда от теб?! (…) Така беше с Боряна, за която ти ми казваше, че без нея не знаеш какво ще правиш (…) Така е и сега с лицето Евгения (…) Не искаш ли прекалено много от мен?! Искаш да приема за нормално това, че влачиш любовницата си по нашите предприятия, по срещи и вечери, афишираш широко връзката си, сякаш аз не съществувам, сякаш съм мъртва.

Искаш от мен да се правя, че не зная за третата поредна кола, която купи на любовницата си и заради което ходи с нея в Германия, когато цялата фирма знае за червения мерцедес кабрио, а „женичката“ се хвали наляво и надясно… Обидно и за теб, и за мен (…) Искаш от мен да се държа нормално, когато любовницата ти в 5-6 часовите си пребивавания във фитнеса на Правителствена, където ѝ падне, бръщолеви непрекъснато къде ходи с шефа си, какво ѝ е купил шефът ѝ (последното е костюмът за отслабване)… (…) След месец ще празнуваме шестия рожден ден на нашия син. Малко след него, миналото лято, за мен започна най-кошмарната година в моя живот (…) Нека този ден бъде началото на най-щастливата година в нашия съвместен живот. За мен това ще означава любовницата ти напълно да изчезне в „небитието“, откъдето и дойде… (…)

Аз давам своята дума, искам и твоята – думата на онзи Николай, чиято любов ме възпламени и аз разбрах, че това е най-хубавото нещо на света; на онзи Николай, с когото сме започнали от гъбената чорбица, с когото сме умирали, но сме отстоявали казаната дума; на онзи Николай, с когото сме се любили не в мерцедес кабрио, на Ривиерата и Палм Бийч, а в синьото трабантче и в онзи вмирисан от виетнамците хотел в Елин Пелин, с една бутилка червено вино не от 200$, а от 2 лв., но по –истински от всичко на този свят… В противен случай трябва просто да се разделим… Обичам те и сигурно винаги ще те обичам, и никога няма да мога да те заменя с друг, независимо от обстоятелства, събития и факти…“

10.05.2000 г.

Гр. Русе


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 95 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    56 10 Отговор
    Те тука се разревах стабиларка!
  • 2 Кочо

    37 39 Отговор
    Те, истинските творци са все такива едни, изстрадали! Затова, по добре бъдете безотказно глъми! Здравомислеща жена, здраво стъпила на почвата, а не да се носи без посока на облаците на поезията, би изоставила такъв тип, далеч, преди самият той да и изневери! Дори не би се обвързала с подобен, щом е бил с трабант и бутилка вино за 2 лева! Жената трябва да бъде силна, защото вече липсват изправни мъже!

    Коментиран от #15

  • 3 Ром Бакарди

    151 4 Отговор
    Тази жена Дочка е била с голяма душа! Аристократично някакси, възпитано е подходила към изневерите на този глу.п.а.к.! Когато мъж предаде по този начин една жена и тя намери сили и кураж да му каже, че му прощава и че все още го обича- ето това е женската сила! Не като сегашните разгледени и алчни жени! Винаги съм го казвал-малцина са мъжете, разбиращи женското сърце!

    Коментиран от #8

  • 4 Чичак

    116 16 Отговор
    Малко е долно да се публикуват подобни неща.
  • 5 Даааа

    40 7 Отговор
    Всички сме се любили не в мерцедес кабрио, на Ривиерата и Палм Бийч, а в синьото трабантче и в онзи вмирисан от виетнамците хотел в Елин Пелин, с една бутилка червено вино не от 200$, а от 2 лв., но по –истински от всичко .........дааааа.....а после кво стана ......
  • 6 Минго

    82 14 Отговор
    Защо бъркате в на хората гащите? На тази Земя няма праведници.животът е трудна работа и всеки се справя както може и с различен успех.
  • 7 ами,

    112 7 Отговор
    Не ,че нещо но Николай Банев има три брака.Първата му съпруга се казва Красимира и имат дъщеря.Дочка го развежда защото тя е перспективния кадър на ЦК на ДКМС. Именно тя успява да убеди когото трябва да развърти комсомолски пари. Именно тя е близка с хора като Краси Премянов.А Николай Банев просто е лаком за пари.Та каквото повикало,това се обадило.
  • 8 Кочо

    42 4 Отговор

    До коментар #3 от "Ром Бакарди":

    Сила е, ако има на кого да въздейства тази женска сила, която си описал прекрасно! В случая е било тотална слабост! Познавам една, мъжът и я изостави и отиде при друга, майка и я учи - ще му простиш...! Ама, той не се завръща и търси прошка и хич не го интересува тази прошка!? И как става така, че в 98,6% от живота, такива души като Дочка не оценяват и приемат някой мъж, който ще оцени тази истинска женска сила, а отиват при ,,лошите момчета"....! Колко като теб са и се възхищавали, но тя дори не ги е забелязала, запленена от един злодей! Но, това е колорита на живота, че иначе ще е пълна скука! Затова, напий се до забрава и каквото ще да става!
  • 9 ИВАН

    90 2 Отговор
    Тази Евгения, никога не ми е била приятна - много нагла и с огромно самочувствие, но да си носи греховете - избора си е нейн
  • 10 Чета и слагам плюсове

    48 3 Отговор
    на всички - всеки е някак си прав,дявол да го вземе!
  • 11 Анонимен

    67 2 Отговор
    Когато Банев зарязва първата си съпруга Красимира и се жени за Дочка никой не го интересува как се чувства тя. Ама Дочка има нежна душа. Много гадно. Трябва да си някой за да те боли. А ние не поетичните души да го духаме.
  • 12 Пучо Капучо

    65 3 Отговор
    Ами, ако починалата Дочка е напуснала първия си съпруг д-р Стефан Иванов /от когото има дъщеря/, заради айдука Банев, някои хора биха предположили, че може да и се връща на починалата, че си е намерила майстора.
    Защото, обърнете внимание, докторът умира половин година преди Дочка Банева, която е била ученическата му любов. Затова, нека не съдим хората, нека почиват в мир тези, които вече не са между живите.
    Ако, обаче и Стефан Иванов е напуснал Дочка, то тогава наистина гадно за жената - и двамата и мъже се оказва, че не са били стока.
    А за Н.Банев...този отдалеч намирисва, че май си е продал душата. Но това си е негова работа, мен не ме бърка.
  • 13 Майк Алън Патън

    47 9 Отговор
    Ще прочетем ли и подобно писмо от мис Бикини Борислава Йовчева , до нейния възлюбен Бойко , който в пристъп на любов и подарява къщичка в Барселона ?
  • 14 абе,

    65 4 Отговор
    Пресмъртното и писмо ако беше адресирано с молба за прошка към хилядите работници от Девня, Троян, Костенец, Ямбол, Казанлък и т.н. и техните деца, които тя и втория и мъж оставиха без хляб и поминък. Хиляди семейства се разделиха и заминаха за чужбина, за да оцеляват. Би ме трогнало,но това не. Много проклятия тегнат не само над Баневи а и към всички забогатели с парите на народа през криминалния преход.Ще си платят по един или друг начин.Бог гледа.
  • 15 диагоналната сонда

    18 3 Отговор

    До коментар #2 от "Кочо":

    Всяка жена (или мъж), която се носи на облаците на поезията е непоправима романтичка и няма нищо общо с здравомислеща жена, здраво стъпила на почвата. Липсва и едно качество - отговорност, а това не може да се промени.
  • 16 ......па

    32 0 Отговор
    Какво да и гледаме оригиналното пресмъртно писмо.Реве,че това което окрадоха с Банев той ще ги харчи с друга жена.И не са започнали живота си с гъбена чорбица а с народни пари от куфарчетата които БСП раздаде на такива като тях да станат бизнесмени за да пълнят после касата на столентицата.
  • 17 Кочо

    10 3 Отговор
    Сега е капитализъм! Кой както се уреди! Поезия, поезия - яжте поезия! Що не се омъжи за някой от художествено - творческата интелигенция с добра лирична душа, а като фолкажийка, случайно попаднала на бленувания бизнесмен....!? Ето и на село копаят зеленчука и не търсят даскалчета и дори докторчета като едно време при ТКЗС - то, а гледат кой получава субсидии като земеделски производител и напират да го направят свой личен съпруг!

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 1944

    7 0 Отговор
    комплексарщената на червените олигарси. чужди пари и нито ден трудов стаж. само крадене от държавата. ииии .... сервилничене на рООсийския пасол разбира се.
  • 20 анонимен

    3 0 Отговор
    Ето това е Егоист!!!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.