Last news in Fakti

2 Април, 2023 19:45 1 713 1

Том Ханкс разказа за битката с диабета

  • том ханкс-
  • диабет

Двукратният носител на "Оскар" призна, че не се е грижил за здравето си

Том Ханкс разказа за битката с диабета - 1
Снимкa: Shutterstock

Известният холивудски актьор Том Ханкс е диагностициран преди повече от 10 години с диабет тип 2 – най-честата форма на това метаболитно заболяване.

"Отидох при лекаря и той каза: Знаеш ли онази висока кръвна захар, с която се бориш от 36 години? Е – получил си диабет тип 2", каза известният актьор. Двукратният носител на "Оскар" призна, че сам е виновен за болестта си, тъй като не се е грижил за здравето си, както и за храненето и теглото си.

„Оказах се пълен идиот. Бях диагностициран с диабет тип 2 поради големите колебания в теглото ми. Кулминацията на болестта беше, когато работех по „Филаделфия“, каза актьорът.

"Виждали сте ме по филмите, как изглеждах. Истински дебел идиот. Мислех, че мога да избегна това, като премахна кифлите и чийзбургерите от менюто си, но имах нужда от повече от това. Лекарите казват, че ако продължа да поддържам желаното тегло и продължа да се храня здравословно, вече няма да имам нужда да приемам инсулин", каза Ханкс.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    1 2 Отговор
    Обикновено това заболяване се влошава от алкохол и наркотици.