Last news in Fakti

8 Май, 2023 07:55 1 437 5

Опции за отслабване със закуска

  • отслабване-
  • диета-
  • закуска

Диетоложка изброи продуктите, които според нея са в основата на здравословната закуска

Опции за отслабване със закуска - 1
Снимкa: Shutterstock

Закуската за тези, които искат да отслабнат, трябва да включва протеини за дълго насищане и фибри, които забавят храносмилането. За това в интервю за Eat This, Not That! говори диетоложката Лиза Йънг.

Специалистката изброи продуктите, които според нея са в основата на здравословната закуска. Първи в списъка са кокошите яйца, богати на протеини, аминокиселини и други хранителни вещества. Диетоложката посъветва тези, които отслабват, да ги ядат сутрин, тъй като дори малка порция омлет ще помогне да се запази усещането за ситост за дълго време, пише dariknews.bg.

Вторият вариант за здравословна закуска за отслабване е овесената каша, според Янг. Зърнените култури са източник на разтворими фибри, които забавят храносмилането. Специалистката препоръча да добавите шепа пресни плодове към чиния с овесени ядки. Според нея те съдържат фибри, които помагат за контролиране на теглото.

Освен това Янг предложи да се заменят сладкиши с пълнозърнест хляб и да се добавят къч смутитата ленени семена или семена от чиа, които съдържат омега-3 мастни киселини. „Лененото семе съдържа както неразтворими, така и разтворими фибри, които са много важни за здравето на червата. Неразтворимите фибри в лененото семе помагат за облекчаване на запека и насърчават здравословното движение на червата.

По-рано диетологът Триста Бест каза как да удължите младостта. Тя посъветва да се спазва средиземноморската диета и да се ядат повече растителни храни.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 още

    4 0 Отговор
    обесената чаша
  • 2 инж технолог по хранене

    4 0 Отговор
    Колко ви е голяма шепата,за да добавите шепа пресни плодове към чиния с овесени ядки?При различните хора грамажът на пресните плодове ще е различен. На жените шепите са по-малки,от тези на мъжете. А и жените ядат по-малко,има някои които едвам преглъщат 2-3 лъжици с ястие.
  • 3 Хъъъм

    6 0 Отговор
    Тия диети и мания за ниски килограми, не са за работещи хора, а за айлякчии... Ако един работник в производството, не думне една баница с боза или една чорба с хляб, ще здаде багаже до 10 часа
  • 4 Крачкомер

    3 0 Отговор
    Ако отидете да закусвате в пицария, която е на 15км от вас, пеша, може и да отслабнете до обяд.
  • 5 ганю

    2 0 Отговор
    рецептата е проста:
    1.храната трябва да се пие,а водата да се дъвче
    2.Никога не си сипвай втори път
    3.винаги ставай гладен от масата
    чувството за ситост идва 15 мин след хранене