Last news in Fakti

24 Юни, 2023 12:37 2 993 6

Кои храни никога не трябва да подгрявате в микровълновата

  • микровълнова-
  • храни-
  • вредно-
  • яйца-
  • месо-
  • кърма

Много е вероятно да си навредите

Кои храни никога не трябва да подгрявате в микровълновата - 1
Снимкa: Shutterstock

Толкова сме свикнали с нея, че мислим, че знаeм всичко. Например, че не трябва да поставяме вътре метални и пластмасови съдове или храна във фолио. Това обаче не е достатъчно, защото има и храни, които не трябва да обработвате вътре.

Целите сварени яйца се превръщат в мини бомби в микровълновата и може да предизвикат доста неприятности. Преди да ги сложите вътре, ги разрежете.

Много майки замразяват кърма за следващите хранения. В микровълновата течността не се нагрява напълно равномерно и може да се окаже, че в шишето са се образували горещи джобове. А това би изгорило детето. Най-разумно е да подгреете вода и в нея да поставите шишето с кърмата.

Месото, което вече е минало термична обработка, не бива да се подгрява в микровълновата, защото предизвиква окисление на холестерола. Това вреди на здравето, защото той се натрупва по стените на артериите.

Не притопляйте сготвения ориз няколко пъти. Под многократното въздействие на микровълновите вълни може да започне отделянето на токсични спори.

Не гответе пиле в микровълновата! Вярно е, че силната термообработка убива бактериите, но проблемът е, че в тази фурна нагряването не е равномерно. Затова е твърде вероятно причинители на салмонела да останат незасегнати, пише zdrave.to.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 арлингтън

    9 1 Отговор
    не трябва да подгрявате в микровълновата гумите на колата,когато навън вали стяг
  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор
    Благодаря Ви Уважаема Красавице много Полезна Информация Благодаря Ви
  • 3 Калпазанин

    8 1 Отговор
    Не подгрявам нищо в микровълнова защото нямам, и не искам да консумира облъчена храна
  • 4 Рошко

    2 0 Отговор
    Колкото и да се мазниш, нямаш шанс. Коя ли ще ти светне още един инсулт даже и ще си платиш за виагра, без това остеопорозата те е ударила в главата

    Коментиран от #6

  • 5 Мъже в черно

    4 0 Отговор
    Микровълните са опасна технология, открадната от извънземните, изобщо не е препоръчително да се употребява в домашни условия от слабоумни потребители.
  • 6 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Рошко":

    Росене от Русе никой не е застрахован от инсулт