Last news in Fakti

15 Юли, 2023 16:06 4 878 18

Къде в Турция почиват местните жители?

  • турция-
  • курорти-
  • бодрум-
  • измир-
  • олудениз

Вижте кои курорти избират турците най-често за своята почивка

Къде в Турция почиват местните жители? - 1
Снимкa: Shutterstock

Турските курорти са любимо място за почивка на европейските туристи. И ако чужденците почиват в популярни градове, тогава местните избират места, където има по-малко посетители.

Жителите на Турция не се съсредоточават върху съотношението цена-качество, те не разглеждат само "All Inclusive" и се опитват да се отпуснат в непопулярни райони. Кои курорти избират турците най-често за своята почивка:

Олудениз

Това е много тих и непопулярен курорт в Турция, който е известен с малкия си залив с лазурна вода. Брегът тук е наистина чист, както и водата. Благодарение на залива мръсотията и отломките не се натрупват на брега, така че почивката на плажа е доста удобна.

Единственият недостатък на Олудениз е липсата на туристическа инфраструктура. Тук няма много хотели и практически няма персонал, говорещ английски, да не говорим за руски. Затова бъдете готови да се потопите в атмосферата на турски празник, но ще трябва да сте тихи.

Измир

Местните идват в този град не само за плажна почивка, но и за културна програма. Факт е, че в Измир най-често се провеждат фестивали и концерти. Тук можете също да отидете на балет или опера. В допълнение към културната програма си струва да видите древния град и неговите сгради.

Ако планирате плажна почивка, тогава е по-добре да не ходите в Измир. Има красиво пристанище и крайбрежна алея, но всички най-добри плажове са извън града.

Бодрум

Градът е подходящ за два вида туристи. Първият тип обича партита, барове и нощни клубове - в Бодрум наистина има много от тях. Вторият тип са хора, дошли в Турция, за да разгледат древните забележителности. Археологическите обекти са на един час път с кола от хотелите. Не можете да участвате в тях, но можете да се възхищавате на резултатите от експедициите.

Ако обичате дейности на открито, тогава погледнете залива Gumbet в Бодрум. Отдавна е любимо място за сърфисти, тъй като тук духат силни ветрове и има големи вълни. Затова не се колебайте да се запишете за всяко сърф училище и да застанете на дъската, пише pochivka.blitz.bg.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Всеки

    9 0 Отговор
    според кесията си .
  • 4 градът се казва

    10 20 Отговор
    Смирни и е гръцки, турците избиват местните и сега му викат измир
  • 5 Тука

    29 8 Отговор
    Истината е , че турците са най добрите бизнесмени на балканите! Гърците само сянка може да им пазят. Турчина на главата си ще застане , но ще му платиш с кеф , без да те е яд , че си си дал парите. Шапка им свалям. Където и да отидете , по добре е и от Гърция , и от Албания , и от при които и да е на балканите!

    Коментиран от #7, #8

  • 6 12343211

    12 0 Отговор
    Почиват си зимата сега са на работа.
  • 7 Русин

    12 9 Отговор

    До коментар #5 от "Тука":

    Прав си. Аз сега се връщам от Мраморно море. Наистина знаят как се прави туризъм и въобще как се върти търговия. Но знаеш ли какво не ми хареса? Джамиите им са на всеки ъгъл. А ходжата пее по 5 пъти на ден - включтелно в 23:00 и в 04:00 часа сутринта. Тъкмо си заспал и си се унесъл и онзи в 04:00 излиза и започва да вие. От това няма скриване и няма как да не го слушаш. Будиш се и после няма заспиване

    Коментиран от #10, #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Тука

    13 3 Отговор

    До коментар #7 от "Русин":

    Нормално е, все пак религиите трябва да се уважават. Някои го дразни ходжата като пее,друг го дразни попа като бие камбаните,но както казах, религиите трябва да се уважават

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 мдда

    3 24 Отговор
    Българи не почиват в кл0аката турция..

    Коментиран от #15

  • 13 Русин

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "Тука":

    Нищо против нямам религията им. Просто ме будиха в 4:00 сутринта, точно когато ми е най-сладката дрямка. Наслагали са високоговорители на всяко минаре. Това си е турски патент. В останалия мюсюлмански свят твисокоговорители няма

    Коментиран от #14, #16, #18

  • 14 Тука

    6 4 Отговор

    До коментар #13 от "Русин":

    Както казах, нормално. Все пак са мюсюлманска държава. И както казах някои ходжата,а други попа, който бие камбаната и ги буди. Това е положението . Принципно ние като сме някъде на почивка, си лягаме най рано сутринта в 5 часа.
  • 15 българин

    9 3 Отговор

    До коментар #12 от "мдда":

    Прав си,ние почиваме на варненското езеро прегърнати с пукнатата тръба за фекалии 😆и как му викаха,Лайноморие😀
  • 16 Ами

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "Русин":

    Като си там трябва да свикнеш . Хората стават на молитва и алармата не помага при някои .
  • 17 Без име

    2 0 Отговор
    В Турция е прекрасно!А за тези на които им пречи сутрешната молитва ,има тапи за уши и няма проблем със съня!😘Това е уникална страна с най-гостоприемните хора!
  • 18 Порно

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Русин":

    Грешиш, високоговорители по минаретата има навсякъде. Мои впечатления от Египет, Дубай, Катар, Саудитите, Малайзия, а и цяла Европа, включително и у нас.