Необходими продукти:
- 3 връзки босилек
- 1 ч. л. сол
- 250 мл зехтин
- 3-4 скилидки чесън - по желание
Начин на приготвяне:
- • Босилекът се измива и се подсушава добре (първо се изтръсква и след това с една кърпа се подсушава, след което се оставя малко време встрани).
- • Откъсват се листата и се накълцват на едро или на ситно.
- • Заедно със солта се поставят в буркан. Може да добавите и скилидките чесън, ако харесвате вкуса му.
- • Заливат се със зехтина.
- • Босилекът в зехтин се съхранява на хладно и тъмно място, пише gotvetesmen.com.
Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Шеф
Коментиран от #2
10:12 05.09.2023
2 Директора
До коментар #1 от "Шеф":
Няма кедрови ядки.10:20 05.09.2023
3 Преводачка
12:48 05.09.2023