Last news in Fakti

9 Септември, 2023 10:27 1 087 5

Pink навърши 44 г.

  • пинк-
  • рожден ден-
  • pink

Тя е родена на 8 септември 1979 година в американския град Дойлстаун

Pink навърши 44 г. - 1
Снимкa: Shutterstock

Тя е певица-текстописец, танцьорка и актриса от Пенсилвания. Тя е една от най-успешните и влиятелни жени на сцената, която завладява Билборд класациите от 2000 година насам, пише агенция "Фокус". Пинк често включва акробатика и гимнастика в своите концерти и представления. Познахте ли я? Става въпрос за Пинк. Официалната версия е, че тя получава сценичния си псевдоним от известния герой Mr. Pink от филма на Куентин Тарантино "Глутница Кучета“. Според нея и нейните приятели, те имат сходни характери, тъй като и двамата били крайни личности.

Истинското ѝ име е Алиша Бет Мур. Тя е родена на 8 септември 1979 година в американския град Дойлстаун. Майка ѝ Джудит Мур е медицинска сестра от еврейски произход, а баща ѝ Джеймс Мур-младши е военен ветеран от Виетнам. Има с две години по-голям брат, който се казва Джейсън. Тя е една от най-търсените и най-продаваните певици в света. Почти всеки неин албум става платинен.

С шест студийни албума, една компилация, шест концертни турнета и многобройни челни позиции в световните музикални класации, както и над 34 милиона продадени албума, през 2009 г. Пинк оглавява класацията на Билборд за поп-изпълнител на десетилетието (2000 - 2010). През 2011 година е на шесто място сред най-богатите жени в музиката, с печалба от 22 милиона долара. През 2013 година тя попада в класацията на списанието "Форбс" за най-скъпо платените музиканти, с печалба от 32 милиона долара.

Родителите ѝ се развеждат, а тя остава при майка си. Пинк има тежък тийнейджърски период. Започва да пуши още на 9 години, а на 12 експериментира с различни видове дрога. На 13-годишна възраст тя се присъединява като вокалистка към тийнейджърската пънк-рок банда "Middleground“. Групата обаче бързо се разпада. Когато е 14-годишна тя вече се бори с алкохолната зависимост, като прекратява обучението си в местната гимназия. Тренира спортна гимнастика в продължение на осем години.

Поради непрестанните ѝ конфликти с майка ѝ, Алиша е изгонена от дома си и на 15-годишна възраст се мести при баща си и новото му семейство във Филаделфия. Една вечер се качва на сцената в един от местните клубове и привлича вниманието на посетителите с кавър на Мери Джей Блайдж. От този момент нататък тя бързо набира популярност на местната клубна сцена, изоставя тежкия тийнейджърски период зад гърба си и се отдава изцяло на певческите си изяви.

Choice е втората група, на която е член. Това се случва, когато тя е на 16 години.

Can't Take Me Home е името на първия ѝ самостоятелен албум. Самостоятелните ѝ издадени албуми са девет на брой. Осем са световните ѝ турнета. Спечелила е 135 различни музикални награди. Три пъти печели "Грами". Майкъл Джексън е любимият ѝ изпълнител. Обича градинарството. Известно е, че сама отглежда зеленчуците в градината си.

Омъжена е за Кари Харт от 2006 година, като двамата имат две деца. Семейството обича мотокроса, защо Харт е бивш състезател. През 2000 година той става първият мотокрос състезател изпълнил "backflip“. През 2004 година, страстта на Кари към татуировките се превръща в бизнес. Заедно със съдружника си Джон Хънтингтън те отварят веригата тату-салони "Харт и Хънтингтън“. Пинк пък има над 20 татуировки по тялото си.

Припомняме ви, че преди половин година, Григор Димитров участва в благотворителното събитие в Палм Спрингс. Нашето момче игра тенис с певицата Пинк. Двамата се изправиха срещу Виктория Азаренка и певеца Робин Тик, които спечелиха мача. Шоуто събираше средства за фондацията Playing for Change, която помага за музикално образование на деца.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ахххайахайсй

    1 0 Отговор
    Поканен съм на сватба на 2 януари на николай измекярина на дъщеря му ще се омъжва за филипинец от факултета

    Коментиран от #3

  • 3 На банго василий ще се

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "ахххайахайсй":

    Омъжва за факултетеца
  • 4 Свободен

    2 0 Отговор
    Много е готина!
    Талантлива и личност!
    Да е жива и здрава и да ни пълни душите!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.