Необходими продукти:
- 450-500 г сварено червено цвекло
- • 100-150 г сирене
- • 1 с.л. майонеза
- • 2 с.л. кисело мляко
- • балсамов оцет
- • 2-3 скилидки чесън
- • зехтин (олио)
- • сол
Начин на приготвяне:
Цвеклото се обелва и нарязва на кубчета, ивици или по желание. Прибавят се зехтина(олио) и балсамовият оцет, разбърква се.
Чесъна се нарязва на ситно и се смесва с натрошеното сирене, киселото мляко, майонезата, бъркат се до получаване на гладък, гъст сос.
Овкусеното цвекло се смесва с готовия вече сос или при сервиране върху цвеклото се слага от соса, пише receptite.com.
Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 7 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА