Необходими продукти:
- карфиол
- моркови - 1 бр.
- чесън - 4 скилидки
- оцет
- сол - 1 с.л.
- захар - 2 с.л.
- аспирин - 1 бр.
Начин на приготвяне:
След като вече сте си набавили всички онези продукти, нужни за туршията, може да преминете към нейното готвене. Имайте предвид, че продуктите в списъка са за един буркан. Те могат да се увеличат или намалят според това какво количество ще приготвяте. Започнете с почистването на зеленчуците.
Карфиолът се измива и накъсва на розички. Морковът се обелва, а след това се реже на колелца. Скилидките чесън се запазват цели, като им се премахват люспите. На дъното на буркана се счуква аспирин и се долива оцет до долния ръб.
Добавят се сол, захар и сместа се разбърква. Подреждат се зеленчуците, а след това се долива и вода. Бурканите се затварят с капачки и се оставят обърнати с капачките надолу в рамките на един ден. На следващия ден се разклащат и обръщат с капачките нагоре. Цялото това нещо се повтаря в продължение на 10 дни, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ
10:07 18.10.2023
2 хмм
10:10 18.10.2023
3 Гого
10:36 18.10.2023