Необходими продукти:
За доматените палачинки:
- прясно мляко - 250 мл;
- домати - 100 г фино смляни (може и от консерва);
- доматен концентрат - 100 г;
- яйца - 2 бр.;
- брашно - 130 г;
- масло - 25 г;
- олио - за намазняване на тигана;
- сол - 1/2 ч.л.
За пълнежа:
- хамон иберико - 150 г (или друго сушено месо);
- крема сирене - 200 г;
- готварска сметана - 150 мл;
- черен пипер - 1 щипка;
- сушен магданоз - 1 ч.л.
Начин на приготвяне:
Смесете продуктите за палачинките и разбийте добре до хомогенна и гладка смес. Оставете да престои 30 минути в хладилник, след това изпечете средни по големина палачинки по стандартния начин. След всяка палачинка намазнявайте тигана с олио. Огънят трябва да е умерен (от 9 степени на 4-та или 5-та). Печете 3 минути от едната страна, около минута от другата. Оставете палачинките леко да изстинат.
За пълнежа на това вкусно предястие, накълцайте на ситно сушеното месо или хамон иберико. Може да смелите в чопър да стане на малки парченца. Добавете крема сиренето, черния пипер, сметаната и сушения магданоз. Разбъркайте до хомогенност на крема. Намажете обилно всяка доматена палачинка със сместа и завийте на рулце. Всяко рулце нарежете на по- малки хапки и подредете в плато.
Източник: Gotvach.bg
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Същото става
10:15 09.01.2024
2 Ице
10:23 09.01.2024