Необходими продукти:
- 500 г пилешки гърди;
- 200 г заквасена сметана;
- 3 яйца;
- 3 с.л. брашно;
- сол и черен пипер на вкус;
- 50 г топено сирене;
- 300 мл олио.
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешките гърди на дребни късчета. Поставете в дълбока купа и овкусете с черен пипер и сол.
Отделно разбийте яйцата със сметаната и брашното до гладка смес. Добавете настърганото топено сирене, след което разбъркайте добре. Изсипете сместа върху пилешките късчета и отново разбъркайте.
Препоръчително е да оставите сместа в хладилника за около 15-20 минути.
Налейте олио в дълбок тиган и оставете да загрее. Вземете с лъжица от сместа и пуснете в тигана. Пържете кюфтенцата до златисто.
Сервирайте топли с подходяща салата, пише Actualno.com.
Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Идън
Коментиран от #2
10:54 23.01.2024
2 Кюфте:
До коментар #1 от "Идън":
- Мадам , вулеву куше авек моа ?Коментиран от #3
11:03 23.01.2024
3 Идън
До коментар #2 от "Кюфте:":
Се соарррр?Коментиран от #4
11:20 23.01.2024
4 Кюфте:
До коментар #3 от "Идън":
Уи , сивупле!11:51 23.01.2024