Last news in Fakti

28 Януари, 2024 06:22 2 462 2

Съпругата на Джей Лено е с деменция, комикът иска попечителство над имотите й

  • джей лено-
  • съпруга-
  • деменция

Двамата са заедно от 43 години

Комикът Джей Лено подаде молба в петък в Калифорния за попечителство върху имотите на съпругата си, с която са заедно от 43 години. Мейвис Лено беше диагностицирана с деменция, предаде CBS.

В молбата до Върховния съд на окръг Лос Анджели се казва, че 77-годишната Мейвис „от няколко години прогресивно губи капацитет и ориентация в пространството и времето," и нейното "настоящо състояние я прави неспособна да изпълни плана за имотите."

В съдебните документи се казва, че Лено "винаги е управлявал финансите на двойката през цялото време" на брака им и той се стреми да създаде тръст за общото им имущество, което би „гарантирало, че Мейвис е управлявала активи, достатъчни за осигуряване на грижите за нея“, ако той умре преди съпругата си.

Планът за имотите на Лено ще осигури и брата на Мейвис, който е „единственият ѝ жив наследник освен Джей“. Двойката няма деца.

Не е ясно кога дамата е била диагностицирана за първи път. Лекарски доклад, включен в съдебните документи, с дата 28 ноември 2023 г. описва диагноза деменция и нейните симптоми. Лекарят пише - „моето професионално мнение е, че поради състоянието си Мейвис не е в състояние да участва смислено в изслушването за назначаване на настойник на завещанието, нито би разбрала естеството, силата или ефекта от изслушването, ако тя присъства."

Лекарят също постави отметка в квадратче в доклада, в което се казва, че Мейвис „не е в състояние да даде информирано съгласие за каквато и да е форма на медицинско лечение“.

Изслушване по молбата на Лено е насрочено за 9 април.

Мейвис Лено беше дългогодишен член на борда на фондацията с нестопанска цел Feminist Majority Foundation, национална организация за правата на жените, и председател на кампанията на групата за афганистански жени и момичета .

Самият 73-годишен Лено е имал множество здравословни страхове през последните години. През ноември 2022 г. бившият водещ на "The Tonight Show" претърпя сериозни изгаряния след пожар в гаража си за ретро коли в Бърбанк.

Само два месеца по-късно той получи няколко счупвания при катастрофа с мотоциклет.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    9 6 Отговор
    Винаги беше скучен и шоуто му беше примитивно. Но искрено съчувствам на него и болната му съпруга.
  • 2 Циник

    3 1 Отговор
    Джей е велик, а имаше причина шоуто му винаги да беше номер 1. Дано се справи с тая тежка ситуация