Last news in Fakti

28 Януари, 2024 06:58 1 729 1

Бунт на борда: Мъж излезе на крилото на пътнически самолет в Мексико Сити ВИДЕО

  • мексико-
  • крило-
  • пътник-
  • бунт

Смелчагата действал в знак на протест срещу закъснението на полета и липсата на вентилация

Мъж отвори авариен люк и излезе на крилото на самолет, чакащ излитане в четвъртък на Международното летище в Мексико Сити, предаде Асошиейтед прес

От летището казаха, че мъжът е бил предаден на полицията.

Десетки спътници на смелият мъж подписаха жалба, в което се казва, че авиокомпанията ги е накарала да чакат четири часа без вентилация или вода, докато полетът е закъснявал. А мъжът действал в знак на протест „за да защити всички и имал подкрепата им“.

От летището заявиха, че "пътник на полет за Гватемала отворил аварийна врата на самолет, докато той не бил в движени, застанал на крилото и след това влязъл отново в кабината, без да засегне самолета или някой друг.”

“В съответствие с международните правила за сигурност, това лице бе предадено на властите,” казаха от летището.

77 пътници на борда на полета на AeroMexico за Гватемала подписаха изявление, написано на ръка на тетрадка, снимки от което бяха публикувани в социалните медии, в подкрепа на действията на мъжа.

“Закъснението и липсата на въздух създадоха условия, застрашаващи здравето на пътниците. Той спаси живота ни”, пишат пътниците.

“Около 11:37 преди мексиканска авиокомпания съобщи за началото на безредици поради недоволството на пътниците от полет AM672. Самолетът е трябвало да излети в 8:45 сутринта в четвъртък, но поради предупреждение, свързано с техническата поддръжка на самолета, капитанът трябваше да се върне на изхода”, съобщават от летището.

“Пътниците бяха недоволни и един от тях отвори аварийната врата и излезе на крилото,” се казва в доклада. "Това събитие наложи смяна на самолета.”

Летищните власти не посочиха името на мъжа и отказаха да коментират дали той остава в ареста или ще му бъдат повдигнати обвинения.

Сайтовете за проследяване на полети потвърдиха, че полет AM672 до Гватемала Сити е бил забавен с 4 часа и 56 минути в четвъртък.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдааа

    1 0 Отговор
    Прави са това е антихуманно на практика може да се счита за отвличане и мъчение, защото пътниците са лишени от свободата си и са им отнети основни човешни права!
    Трябва т. н. правила да се допишат и ако самолет не може да излети 30 м., след като всички пътници са се качили да имат право да, слязат и пр.
    Това не е изолиран случай и авиокомпаниите спекулират с властта, която им е дадена и в момента в който се качиш на борда не си човек!