13 Септември, 2024 10:05 1 385 3

Рецепта на деня: Крилца с пармезан и чесън на фурна

  • крилца-
  • на фурна-
  • пармезан-
  • чесън-
  • какво да сготвя

Ароматни, сочни и вкусни

Рецепта на деня: Крилца с пармезан и чесън на фурна - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

За овкусяването на 1.5 кг крилца:

  • 1 с. л. чесън на гранули;
  • 1 с. л. лук на гранули;
  • 1 с. л. нишесте;
  • 1 ч. л. бакпулвер;
  • 1 с. л. риган;
  • 1 с. л. червен пипер /може и пушен/;
  • 1 ч. л. черен пипер;
  • лют пипер по желание;
  • 1 с. л. сол.

За чесновото масло:

  • 1/2 ч. ч. настърган пармезан;
  • 50 г масло;
  • 3 – 4 скилидки чесън;
  • малка връзка магданоз;
  • лют пипер по желание.

Начин на приготвяне:

1. Най-напред почистете връхчетата на крилцата. Разрежете ги на две части, за да се изпекат по-бързо и равномерно.

2. В купа смесете сухите съставки за овкусяване. Разбъркайте ги добре. Поръсете крилцата, оваляйте ги много добре от всички страни.

3. В голямата правоъгълна тава от фурната постелете алуминиево фолио. Върху него сложете решетката от фурната. Подредете крилцата върху нея и печете на 190 градуса около 35 – 40 минути с вентилатор. По средата на времето ги завъртете.

4. Докато изчаквате пригответе маслото. Разтопете го в касерола и към него прибавете пресованите скилидки чесън. Запържете за 1 минута и внимавайте да не загори. Пресипете маслото в голяма купа.

5. Нарежете магданоза на ситно, настържете пармезана. Добавете ги към поохладеното масло. По желание прибавете флейки от лют пипер.

6. Извадете крилцата, когато станат тъмно златисти и с хрупкава коричка отвън. Прехвърлете ги в купата с маслото. Оваляйте ги добре и сервирайте горещи.

7. На пръв поглед бакпулверът изглежда като необичайна съставка в рецепта за крилца.Но коричката се получава по-хрупкава и с по-добър цвят, което е важно при печенето на фурна.

8. Според някои източници това е следствие от алкалния профил на бакпулвера. Той съдържа сода бикарбонат, киселина и антислепващи агенти, което покачва леко pH-то на крилцата и помага допълнително за по-лесното образуване на апетитен цвят при печене, пише gotvenezanachinaeshti.com.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изчакай две минути Вени

    1 2 Отговор
    Ей сега Глухия ще ти благодари. Утре печен памперс му пусни. От него има в изобилие, и ще хапне без усилие.
  • 2 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    3 2 Отговор
    Какви са тези рецепти с чесън на гранули и лук на гранули?
    Точно по това време на годината по магазините е пълно с истински зеленчуци...

    Коментиран от #3

  • 3 ганю

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бойкот на алчните от О.Л.Х.":

    като ги изяде козата
    на другия ден вече са на гранули