13 Септември, 2024 10:32 754 8

Повдигат нови обвинения за изнасилване срещу Харви Уайнстийн

  • харви уайнстийн-
  • продуцент-
  • обвинение-
  • прокуратура-
  • ню йорк

Прокуратурата в Манхатън се подготвя отново да съди бившия придуцент

Повдигат нови обвинения за изнасилване срещу Харви Уайнстийн - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Нови обвинения са отправени срещу бившия продуцент Харви Уайнстийн, обяви прокурор в съдебна зала в Ню Йорк, докато прокуратурата в Манхатън се готви за ново съдебно дело след отмяната на една от присъдите срещу Уайнстийн за изнасилване, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Съдебни заседатели в Манхатън решиха през 2020 г., че Уайнстийн, който бе на 72 години, е виновен за изнасилване. Нюйоркският Апелативен съд отхвърли присъдата през април с аргумента, че процесът срещу Уайнстийн не е бил справедлив, тъй като съдията неправомерно е позволил свидетелски показания от лица, които го уличават в изнасилване, за което той няма формално прокурорско обвинение, припомня БТА.

На съдебно заседание през съдия Къртис Фарбър в Манхатън в четвъртък прокурор Никол Блумбърг каза, че разширен състав е предявил допълнителни обвинения срещу Уайнстийн, но не ги уточни. Самият Харви Уайнстийн не присъства на заседанието. В неделя той бе транспортиран в болница от градския затвор на Ню Йорк за операция на сърцето по спешност.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сатана Z

    1 0 Отговор
    Не се упоменава на коя дата се е случило събитието,т нар.изна$илване?

    Коментиран от #6, #7

  • 3 Пак

    4 1 Отговор
    Пак ли някоя актриса, която е отишла в хотелската му стая и поискала определена роля във филм. Спала с него и спечелила милиони от филма , а сега била невинна и изнасилена.
  • 4 как ръца в реанимацията

    1 0 Отговор
    пациентка ли
  • 5 Съдията Дред

    1 0 Отговор
    Да си богат мъж става рисковано, все някоя ще викне- ми тууу, тууу, тууу, дайте ми милиони за компенсация
  • 6 Порно

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сатана Z":

    А ти какво прави на 14 април 1979 година от 21 и 30 до 23 часа ?
  • 7 $потърпефшата$: коя дата се е случило

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сатана Z":

    кога ли беше не помня и той не помни, но пък помня журито са щедри за раздаване на компенсации по $милион$ дорде има че и други мифли почнаха да си припомнят за него
  • 8 Хорейшио

    0 0 Отговор
    Явно и други мераклийки бързат да се вредят за парично обезщетение за нещо станало вероятно с тяхно съгласие преди 29-30години. Като го гледах по ТВ скоро, той вече е с проходилка и е пътник, както се казва, но алчните леки жени няма да го оставят докато е жив. Естествено нищо от това не може да се докаже, но в САЩ това няма значение