15 Септември, 2024 11:03 697 2

Изкуственият интелект създаде нови вкусове сладолед за награда (СНИМКИ)

  • сладолед-
  • изкуствен интелект-
  • джелато-
  • италия-
  • вкус

Chat GPT предложил на джелато експертите да създадат микс от бял шоколад, сироп от горски плодове, балсамов оцет и карамелизиран черен пипер

Изкуственият интелект създаде нови вкусове сладолед за награда (СНИМКИ) - 1
Снимка: Shutterstock

Майстори на италиански сладолед джелато използваха мнението на изкуствения интелект, за да създадат нов вкус за своите клиенти.

Експертите от джелатерията Terra в Милано, който има редица високи отличия в областта е бил помолен да представи нов продукт при последната церемония, на която получава наградата "Три фунийки", пише NOVA.

Собствениците решават да се обърнат към необятния свят на възможностите на новите технологии и така изкуственият интелект им създава микс от бял шоколад, сироп от горски плодове, балсамов оцет и карамелизиран черен пипер. Собственикът на изисканата миланска джелатерия твърди, че новият вкус привлича сериозен интерес. Той все пак признава, че фините настройки на сладоледа остават в ръцете на хората специалисти.

„Очевидно този набор от леко специфични вкусове е много интригуващ. Трябва честно да кажа, че нито аз, нито нашият майстор бихме се сетили за карамелизиран черен пипер например. С помощта на Chat GPT границите на творчеството се разшириха. По-късно той ни помогна да създадем и вегански вариант от осолен лешник с овесено мляко и праскови, сотирани в просеко“, казва Джанфранко Сампо, който е собственик на салон за сладолед.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гецата

    6 0 Отговор
    Е те от тоя сладолед клечим вече втори ден!
  • 2 Aлфа Вълкът

    0 2 Отговор
    Вкушно 🤢