17 Септември, 2024 15:28 1 492 9

Предупредителни знаци, за които трябва да внимавате по време на интервюта за работа

  • интервю за работа-
  • работа-
  • компания-
  • фирма-
  • нова работа

Интернет потребители споделиха най-притеснителните неща, за които да внимаваме в търсене на нова работа

Предупредителни знаци, за които трябва да внимавате по време на интервюта за работа  - 1
Снимка: Shutterstock

Когато става въпрос за подготвяне за интервю за работа, повечето кандидати прекарват часове в проучване на компанията и подготвяне на отговори на често задавани въпроси. Те искат да оставят положително, трайно впечатление у своя потенциален шеф, за да увеличат шансовете си да осигурят мечтаното работно място.

Но представянето им не трябва да е единственото нещо, за което да се притесняват, тъй като те трябва да сканират мястото и хората за знаци, показващи дали е добро или лошо място за работа.

Това накара потребител на Reddit да попита: „За какви предупредителни знаци трябва да знае всеки, когато отива на интервю за работа?“

В отговор потребителите отидоха в секцията за коментари, за да споделят признаците, с които те са се сблъсквали, за които хората трябва да внимават, казвайки, че това може да спаси психичното им здраве в дългосрочен план. Един потребител каза: "Веднъж отказах предложение за работа, защото споменаха, че предишният човек на позицията се е отказал след няколко месеца и повечето от хората, които интервюирах, изглеждаха стресирани."

Друг потребител добави: „Споменах ужасните отзиви за една компания и те толкова се ядосаха, че прекратиха интервюто. Е, предполагам, че избегнах този куршум." Докато един потребител твърди, че компании, които се описват като "голямо щастливо семейство" е "червен флаг", казвайки, че това обикновено означава, че "те очакват да бъдете на разположение през цялото време и да поставяте работата над всичко останало, дори личния ви живот".

Още един потребител добавя: "Служителите са или новоназначени, или са били там повече от 15 години без прекъсване. Няма място за подобрение - по-добре е да си тръгнете, ако искате напредък." Друг потребител каза: „Когато подписвате всички формуляри, които ви дават и отделяте време да прочетете всеки документ, за да разберете напълно в какво се забърквате, хората идват и започват да ви казват, че "не е нужно да четете това и това, просто подпишете тук"."

Пореден потребител също сподели своя опит, добавяйки: „Имам две, които са "червени флагове". Един път ме попитаха на колко години са децата ми. Мисля, че интервюиращият се опитваше да разбере дали ще мога да работя във всякакви луди часове. Ако се ровят твърде много в личния ви живот, това не е добре. Второ, когато повечето от хората, с които влизате в контакт, не са били там много дълго, например три години или по-малко. Това означава много текучество. Ако това е нова компания или местоположение обаче, тогава не се брои."


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Търтеи,

    5 14 Отговор
    Направо да ви пращаме заплатите по Спиди, че да не трябва въобще да идвате на работа!

    Коментиран от #4, #5

  • 3 стрел☢️к

    11 2 Отговор
    само бальците и б0наците бачкат. капитализма е доброволно робство, наследник на насилственото робство
  • 4 ха ха

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "Търтеи,":

    Ама, и банкова сметка ли нямате?
  • 5 Ла па чи,

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Търтеи,":

    Ла-па-йте го!
  • 6 Нашийник

    3 0 Отговор
    Не забравяйте, че ако робовладелецът МОЖЕ И ИСКА да свърши работата, за която ви наема, нямаше да ви наема. Той иска ДА ПЕЧЕЛИ от труда и уменията ви, което значи, че ще предлага възможно най-ниската заплата, която няма да му бърка сметките. Та... Гледайте ДА СЕ ПРОДАДЕТЕ СКЪПО! Още повече, че една немалка част от робовладелците са прости селски тарикати.
  • 7 Пазар на труда

    5 0 Отговор
    Много от фирмите, набиращи нов персонал, са в лошо финансово състояние, служителите провеждащи интервюто са неподготвени и търсят предимно балъци, да бачкат повече, за мизерна заплата.
  • 8 Констатираща

    2 0 Отговор
    Основното изискване на работотодателите след 10.11.89 г. беше, както сподели тогава един приятел на баща ми, който не искаше да ме вземе на работа, че имали таен закон да не приемат майки с деца до 9-годишна възраст, за да не им плащат болничните, но ако ги изпратят от БТ, тогава ги приемат насила, но ги съкращават малко преди края на шестмесечния изпитателен срок, за да не се налага да им плащат от БТ, където са се прочули с тази си практика. Ето защо от тогава имаме отрицателен демографски прираст и нарастваща безработица. Тези правила съм сигурна, че важат и до днес.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.