8 Януари, 2017 11:34 1 650 2

АПИ, Европа и едно просто число

  • апи-
  • отбрана-
  • терор-
  • ислямска държава
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

2017 г. започна с традиционния въпрос за това накъде върви Европа. В интервю за Факти.бг Ангел Джамбазки поиска да се разшири кръга на неизбежната самоотбрана. Бившият шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров предупреди, че Ислямска държава е пряка опасност за България.

И през 2017 г. продължиха скандалите в АПИ. А самата година се оказа просто число...

Ето и топ коментарите и интервютата на Факти.бг.

Накъде Европа?

2017-та година се очертава като една от най-решаващите за Европа. Избори ще се проведат в няколко от ключовите държави в ЕС, като от тях зависи към какво бъдеще ще поеме Европа.

Бежанската криза породи истински възход на националистите на Стария континент. В много държави те бележат сериозно засилване в своите позиции, като през следващата година ще трябва да затвърдят постигнатото.

Всички обаче ще гледат към Германия. През последната година позициите на германския канцлер Ангела Меркел бяха силно разклатени, заради либералната й политика към бежанците. Доскоро пълен хегемон в германската политическа реалност, в един момент Меркел беше изправена пред въпроса дали въобще да се кандидатира за нов мандат като канцлер.

Трябва да се разшири прага за неизбежна самоотбрана

Категоричен съм, че е задължително и българското Народно събрание да обсъди и приеме отдавна предложения от нас законопроект, който предвижда промени в няколко закона. Единият е законът за МВР, другият е Наказателния кодекс, в който ние разглеждаме разширяването на пределите на неизбежната отбрана.

Оказа се, че законодателството е най-рестриктивно в Германия и България. В тези страни е най-трудно да придобиеш законно оръжие за самоотбрана. Категорично за мен този правен ред трябва да бъде облекчен. Това заяви пред Факти.бг българският евродепутат Ангел Джамбазки.

Ген. Кирчо Киров: „Ислямска държава“ е пряка опасност за България

Губейки територии, джихадистката групировка „Ислямска държава“ се стреми да изнася своята терористична дейност навън, включително на Балканите. Има пряка опасност за националната ни сигурност, тъй като в Косово има клетки на групировката.

Това заяви в интервю за Факти.бг генерал Кирчо Киров, бивш ръководител на Националната разузнавателна служба.

Коментарът му идва на фона на информацията, че един от високопоставените бойци на „Ислямска държава“ Лавдрим Мухаджери се е върнал в Европа с близо 400 от своите подчинени. Има данни, че се намира на територията на Косово.

Има ли нещо гнило около АПИ?

Има ли нещо гнило в АПИ? Поредният конфликт, който се разрази около агенцията, е обществената поръчка за ТОЛ – системата, чийто връх достигна на 3 януари тази година. Скандалите в АПИ не са изненада, те следват в годините един след друг. Ето, че не секнаха и след смяната на Лазар Лазаров. Подозрителен е фактът защо толкова много се бързаше с реализирането на тази обществена поръчка и защо не се изчака още две седмици.

2017: По-просто от това няма!

Кратко дежавю от средношколската математика: Просто число е число, което се дели само на себе си и на 1. Останалите числа, непростите, се наричат съставни. Например 5 е просто, но 9=3 х 3 не е просто, а съставно. Също така 2016=63 х 32 и 2015=5 х 403 не са прости, а съставни.

Простите числа са безкрайно много, демек (с тази дума поздравявам Южна България) каквото и число да си изберете (например десет милиона), винаги има по-голямо просто число от избраното. Например 15 485 867 е по-голямо от десет милиона и е просто.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Донко

    2 0 Отговор
    Като гледам шефана АПИ си представям работата му!
  • 2 матейко

    1 0 Отговор
    Купувайте си на черно от пазарите пищови