Last news in Fakti

30 Април, 2015 21:03 750 0

Черно море удари Левски в първия плейофен двубой

  • черно море порт-
  • лукойл академик-
  • левски-
  • балкан-
  • нбл-
  • баскетбол-
  • плейофи

Лукойл надигра категорично Черноморец със 119:51

Черно море удари Левски в първия плейофен двубой - 1
Снимка: basketball.bg

Носителят на Купата Черно море Порт Варна спечели първия четвъртифинален сблъсък от плейофите в НБЛ-мъже, съобщиха от официалния сайт на федерацията по баскетбол.

Двубоят, който изправи четвъртия и петия отбор в редовното класиране и се очакваше да бъде най-интересен, на практика не се получи точно така. Въпреки, че бяха без основния си плеймейкър Станимир Маринов, който лекува контузия в глезена, варненци се наложиха без проблем над българския шампион Левски с 93:71.

Това стана след много силна втора и трета част, които се оказаха достатъчни за крайния изход на двубоя. Така тимът на Драган Баич започнаха с 1-0 серията, а в тази фаза се играе до две победи от три мача. Следващият мач между двата отбора е на 2-ри май в София, а ако се стигне до трети такъв, той ще е отново във Варна на 5-ти май.

Лени Даниъл бе над всички за гостите с дабъл-дабъл от  23 точки и 11 борби, а по 17 за успеха добавиха капитанът Асен Великов и Милян Бочка. Центърът Милош Коматина завърши двубоя с 13 точки.

За Левски най-резултатни бяха капитанът Павел Иванов и Димитър Ангелов с по 12 точи, а по 11 добавиха Джими Хънт и Алекс Симеонов. Васил Евтимов овладя 14 борби под коша и записа 8 точки.

Лукойл Академик също нямаше никакви проблеми за успешно започване на плейофите в мъжката НБЛ. Вицешампионите посрещнаха Черноморец в Правец и бяха повече от категорични за крайното 119:51.

Утре двата отбора отново ще играят в Правец, като домакин ще е Черноморец след разбирателство между тях.

В друг четвъртфинален плейоф Балкан надигра Ямбол с 94:83.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА