Last news in Fakti

2 Май, 2015 22:38 744 0

Леверкузен преодоля резервите на Байерн

  • байерн (м)-
  • леверкузен-
  • бундеслига

Двама младоци с дебют за баварците

Леверкузен преодоля резервите на Байерн - 1
Снимка: БТА/АР

Отборът на Байер (Леверкузен) записа важен успех с 2:0 над предсрочно осигурилият си титлата в Бундеслигата тим на БАйерн (Мюнхен).

Наставникът на баварския гранд Джосеп Гуардиола предпочета да съхрани силите на основните си футболисти за предстоящия първи полуфинал в Шампионската лига срещу Барселона в сряда.

Така дебютни минути в професионалния футбол записаха двама играчи от резервния тим на клуба. Цял мач изигра 22-годишният халф Рико Щрийдер, а през второто полувреме феновете видяха и 20-годишния централен нападател Лукас Гьортлер. Освен тях Пеп пусна на терена за пълни 90 минути Митчел Вайзер и Джанлука Гаудино, а даде шанс и на ветерана Клаудио Писаро. След почти година титуляр беше и Хавиер Мартинес.

В в 55-ата минута Хакан Чалханоолу се разписа за осми път от пряк-свободен удар през кампанията и така не позволи на Мануел Нойер да се изравни с легендарния Оливер Кан и да запише 19-та суха мрежа.

В 76-ата минута отново Гьотце бе сам срещу Лено, но се подхлъзна и стреля в тялото му. Пропускът му бе наказан от резервата Юлиян Бранд, който замени Чалханоолу в 75-ата минута и в 81-ата оформи крайното 2:0.

И докато Байерн не играеше за нищо, то домакините бяха много благодарни за трите точки, които си взеха, защото по този начин те отново изместиха от третото място Борусия (Мьонхенгладбах), който обаче е и с един мач по-малко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА