Last news in Fakti

9 Март, 2016 21:34 803 0

Зенит не успя да се справи с Бенфика

  • бенфика-
  • зенит-
  • шампионската лига

Питерци имаха своя шанс, но два бързи гола в края попариха руските мечти

Зенит не успя да се справи с Бенфика - 1
Снимка: БТА/AP

Отборът на Зенит (Санкт Петербург) не успя да преодолее Бенфика и приключва участието си в тазгодишното издание на Шампионската лига.

В осминафинален мач-реванш гостите от Португалия отново надхитриха противника си и спечелиха с 2:1, след като изоставаха в резултата.

Припомняме, че в първия двубой между двата тима, "орлите" взеха аванса си от 1:0 с гол в последните минути на срещата. Сега отново "питерци" изтърваха положителен резултат в самия край и могат да съжаляват, че не стигнаха поне до екстра-тайм.

Нещо повече, сблъсъкът можеше да се окаже съдбоносен за руския футбол. Ако бяха отстранили Бенфика, момчетата на треньора Андре Вилаш-Боаш щяха да осигурят на Русия правото да има шест отбора в евротурнирите.

След скучна първа част с лек игрови превез за Зенит, закономерно  резултатът на почивката бе 0:0. През второто полувреме, в 69-ата минута плахите усилия на руския тим най-накрая бяха възнаградени.

Жирков овладя дълъг диагонален пас и се пребори със Семедо, който остана да лежи на тревата. Реферът Виктор Касай не спря играта и левият бранител на руския гранд стигна до аутлинията, след което което центрира перфектно към Хълк и той с глава опъна мрежата.

Така по всичко личеше, че мачът резонно върви към продължения, но в 85-ата минута Бенфика изчака своя шанс и нанесе смъртоносен удар по противника си.

Силен удар на Раул Хименес затрудни максимално Лодигин, който изби в напречната греда, но топката стана лесна за притичалия Нико Гайтан и той я насочи във вратата - 1:1.

Така Зенит вече се нуждаеше от два безответни гола, за да продължи, а оставащото време неумолимо изтичаше.

Все пак домакините направиха финален натиск, но това доведе до нов гол във вратата им. В дадените от рефера 5 допълнителни минути, буквално в последните секунди Талиска от Бенфика се възползва от грешка и мушна втори гол на Лодигин, оформяйки крайното 1:2.

Това бе едва втора победа за Бенфика в Русия от 8 мача, а Зенит за първи път загуби от португалски съперник у дома, след като до момента имаше актив от 5 успеха и две равенства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА