Last news in Fakti

24 Октомври, 2019 22:02 3 210 1

Ференцварош отказа ЦСКА Москва

  • цска москва-
  • ференцварош-
  • лига европа-
  • лудогорец

"Армейците" отстъпиха с 0:1 у дома и останаха последните в класирането

Ференцварош отказа ЦСКА Москва - 1
Снимка: ЦСКА Москва

Руският гранд ЦСКА Москва на практика се прости с надеждите си да продължи напред в Лига Европа. В мач от група "Н" на турнира, в която е и Лудогорец, "армейците" отстъпиха с 0:1 у дома на Ференцварош и останаха последните в класирането без нито една точка. Унгарците пък се върнаха в битката за едно от двете челни места. Те имат 4 точки и са на трета позиция. Лидер след победата си с 1:0 в Разград е Еспаньол (7 т.), а Лудогорец е втори с 6 точки.

След две загуби в първите си два мача и голова разлика минус 6, ЦСКА нямаше право на грешка срещу унгарския шампион. Освен това, "армейците" искаха да вземат реванш от Фради за отпадането с дузпи в КНК през сезон 1994/95. Мачът днес беше наблюдаван от ММА звездата Конър Макгрегър.

Старши треньорът на домакините Виктор Гончаренко промени схемата на игра и заложи на двама нападатели в лицето на Фьодор Чалов и Арнор Сигурдсон, а близо до тях действаха Никола Влашич и Иван Обляков. Наставникът на Ференцварош Серхий Ребров подреди своя тим в 4-4-3, с Токмак Нгуен, Франк Боли и Олександър Зубков в атака.

Двубоят започна с натиск на ЦСКА и далечни изстрели на Марио Фернандес и Обляков, които обаче не попаднаха в очертанията на вратата, пазена от Денес Дибуш. В 15-ата минута стражът на гостите направи важно спасяване след нов шут на Обляков.

Ференцварош имаше шанс да излезе напред в резултата в 18-ата минута, когато Нгуен се откъсна сам срещу Игор Акинфеев, но прати топката в аут. Последваха нови силни минути за ЦСКА и няколко сериозни пропуска на руснаците. Дибуш беше непробиваем, включително и след удар на останалия очи в очи с него Хьордур Магнусон.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    5 0 Отговор
    4-4-3, баш тъй си беше )))