2 Септември, 2020 16:58 3 685 12

Кишишев: Футболистите на Тотнъм ще припаднат като видят съблекалните на стадиона в Пловдив

  • кишишев-
  • тотнъм-
  • футболисти-
  • припадък-
  • изненада-
  • локомотив пловдив-
  • лига европа

"Ще дойдат и ще погледнат българската реалност и когато си отидат в Лондон няма да кажат хубави думи за България", смята легендата

Бившият футболен национал и легенда на бургаския футбол Радостин Кишишев говори пред Дарик радио. В момента Кишишев е президент на бургаския Черноморец, който е един от лидерите на Югоизточната В група. Той коментира амбициите на своя отбор, ситуацията с националния тим и предстоящите мечове от Европейските клубни турнири.

„Нещата в Черноморец вървят положително. Имаме не лоши резултати 3 победи и 1 равен. Има голям шанс тази година да влезем във Втора лига. Последните години винаги си поставяме цел промоция, но има неща, които ни спират. Финансово не сме толкова лоши. Основните ни конкуренти са Марица и Загорец. Други отбори не са показали, че искат да влизат. Честно казано по-голяма е вероятността Черноморец да го видим в Първа лига, отколкото Нефтохимик. Ако общината и някои от основните спонсори се задържат, бизнесът се подобри има хора, които искат да помагат на спорта, но нямат възможност. Ако се нормализират нещата в държавата ще се намерят хора, които да помагат“, заяви Кишишев.

Той каза, че в момента се работи по инфраструктурата в Бургас. „Има голямо движение покрай базата. Общината е готова с варианта, защото двата стадиона са в частни ръце. Общината и държавата правят всичко възможно, за да възстановят поне един от стадионите. Не е нормално да няма общински стадион“, допълни Кишишев.

Бившият защитник взе отношение и по темата национален отбор. „Нямаме футболисти, които да играят в големите европейски първенства. Може би нямаме и лидери, които да поведат момчетата към тези важни победи. Преди обстановката в България няма как да очакваме, че спортът ще върви. Последният олимпийски медал е от 2008 година. Спомняме си каква водеща фигура бе България. В националния отбор само колектив няма да свърши работа. Трябва да има някой който да се покаже и да дърпа каруцата. Да, трябва да има колектив. Треньорите се сменят през месеци. Лидерите в един футболен отбор е важен. За да има лидер в националния отбор той трябва да е лидер в клубния. Тогава може да е на другото място. Ако той е един от 16-те в своя клуб няма как в националния да е лидер. Няма лидери. При малките може да ги намерим. Не съм гледал детайлно играчи от чужбина, които са малки и влизат в големи отбори. Има футболисти, които са излезли навън и един от тях ще се прояви, но няма де скоро. Хубаво е, че в младежкия отбор футболистите играят в своите клубове“, допълни Кишишев.

Той каза още, че не би взимал в националния отбор чужденци с български паспорт, но те могат да помогнат. „Първо Георги Дерменджиев трябва да намери точните футболисти, с които да избистри тактиката. Тези мачове са подготовка за Унгария. Трябва да намери точните хора, а сега може и да експериментира. България ще се справи добри“, допълни още Кишишев.

„Нивото в Първа лига не се вдига. Има един лъч, който е Локо Пд и показва не лоша игра всичко останало е много слаба работа. Тотнъм със сигурност ще подценят леко Локомотив. Не мога да гадая как ще дойдат в Пловдив. За тях това е рутинен мач, независимо, че са гости. Ще дойдат и ще погледнат българската реалност и когато си отидат в Лондон няма да кажат хубави думи за България, което е лошо. Няма как да се представим. Какво ще им покажем? Лаута? Те когато влязат в съблекалните ще припаднат. Не съм влизал скоро, но не очаквам да е нещо уау с тези козметични ремонти. Държавата генерално трябва да вземе нещата в свои ръце, ако искаме да имаме спорт в следващите 20 години иначе всичко загива“, заключи Кишишев.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    17 4 Отговор
    А футболистите на Пловдив играят ли като футболистите на Тотнъм?:) Да сравняваме сравними неща.
  • 2 Доцент

    8 24 Отговор
    С този отбор ако играе във висшата лига ЛОКО със сигурност ще се задържи и ще е някъде 14-15-ти в класирането.

    Коментиран от #7

  • 3 Не не

    32 1 Отговор
    Не ги пускайте в съблекалните. Да се преобличат в автобуса (дано той да е хубав). Или за по-сигурно, да идват облечени с екипите и така да се прибират!

    Коментиран от #12

  • 4 мачо

    18 1 Отговор
    ама те няма нужда да се събличат, просто могат да играят и с костюмите...........
  • 5 Нелегално TAXI

    4 10 Отговор
    Сърцето ми локомотив
  • 6 мафиозо

    12 1 Отговор
    няма го г.илиев да уреди мача !!
  • 7 Алфа Вълкът

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Доцент":

    По-скоро 14-15 в Чемпиъншип!
  • 8 Бенковски

    9 3 Отговор
    Англичаните да не се фукат! Като колонизатори обитаха недните държави, а ние бяхме под турско робство. Лесно е да си експлоататор!

    Коментиран от #10

  • 9 Иееессс

    10 1 Отговор
    То това е целта да ги шокираме и след това да ги бием. Направо гол от съблекалнята дано да не е само автогол.
  • 10 Елементарен си

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Бенковски":

    Да сме станали а не да падаме под робство
  • 11 Рошко

    3 1 Отговор
    Ами право казва
  • 12 по лесно

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Не не":

    да се обличят в самолета или още в Лондон!...5987