Last news in Fakti

1 Януари, 2021 23:05 2 589 1

Лошо! Заразените с COVID-19 в Манчестър Сити се увеличават

  • манчестър сити-
  • новозаразени-
  • covid-19-
  • пеп гуардиола

Това обяви мениджърът на тима - Пеп Гуардиола, който дададе пресконференция преди двубоя на ''гражданите'' се Челси

Лошо! Заразените с COVID-19 в Манчестър Сити се увеличават - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Отборът на Манчестър Сити ще бъде без петима основни играчи за предстоящото гостуване на Челси в неделя от 17-ия кръг на Висшата лига. Това обяви мениджърът на тима - Пеп Гуардиола.

В понеделник "гражданите" трябваше да играят с Евертън, но заради открити позитивни случаи на коронавирус у четирима души в клуба, в това число и футболистите Кайл Уокър и Габриел Жезус, мачът не се състоя. Сега "небесносините" се готвят за гостуването си в Лондон, като Гуардиола призна за още три позитивни случая, които обаче не застрашават провеждането на срещата.

"В момента имаме петима заразени. Тези играчи са в изолация за 10 дни. При първите съобщени случаи имахме четири човека - двама от тях играчи, а сега имаме още трима болни", каза Гуардиола, но не посочи имената на новозаразените.

"Срещу Евертън можеше да играем, защото имахме нужния брой играчи. Искахме да играем, но появата на нови случаи в деня на мача ни накара да информираме Висшата лига. Аз лично се обадих на мениджъра на Евертън Карло Анчелоти и му обясних ситуацията. Какво би станало, ако заразим и футболистите на Евертън?", попита риторично Гуардиола.

"Провеждането на мача бе ненужен риск. Не е важно това, което се случва в Манчестър Сити, а това, което става по света. За съжаление хората по целия свят умират от коронавирус и проблемът остава. Надявам се, че следващите тестове, които ще направим, ще дадат отрицателен резултат и тези, които са позитивни, ще могат да се завърнат безпроблемно", допълни испанецът на своята пресконференция.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киборг

    4 0 Отговор
    Тука интелекта е много зле..хабер нямат на къде отива човешкия ген.а ние в селата разчитаме на учени от столицата.