Last news in Fakti

2 Януари, 2021 17:12 1 400 1

Рейнджърс ''подхлъзна'' Селтик и все по-смело гледа към титлата

  • рейнджърс-
  • селтик-
  • 1:0-
  • old firm

Футболистите на Стивън Джерард победиха големия си съперник с голяма доза спортен шанс

Рейнджърс ''подхлъзна'' Селтик и все по-смело гледа към титлата - 1
Снимка: Фейсбук

Отборът на Рейнджърс победи големия си съперник Селтик с 1:0 в най-популярния мач в Шотландия, а категорично и едно от най-интригуващите дербита в целия свят. ''Old Firm'', както се нарича това дерби, демонстрира колко интересна и странна понякога игра е футболът. Възпитаниците на Стивън Джерард се поздравиха с успеха след като играчът на Селтик Калъм Макгрегър си отбеляза автогол в 70-ата минута на мача, но в рамките на целия мач Рейнджърс не отправи нито един точен удар към вратата на ''зелено-белите''.

Осем минути преди автогола на Макгрегър, отборът му остана с човек по-малко, тъй като съдията изгони централния защитник Битон с директен червен картон.

Иначе, в хода на двубоя преди червения картон Селтик бе по-активният тим - и по отношение на владението на топката, и по отношение на отправените удари към вратата на Рейнджърс. Това обаче не се оказа решаващо за крайния изход, защото ''сините'' се защитаваха добре.

След тази си победа Рейнджърс се откъсна на 19 точки от Селтик и изглежда доста трудно достижим на върха, макар и ''зелено-белите'' да имат 3 мача по-малко от своя съперник. От своя страна те (Селтик) на втората позиция водят с 5 точки на третия Абърдийн.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    0 0 Отговор
    Рейнджърс са пример за спазване на правилата.Наказаха ги,отидоха в долните групи,всяка година се изкачваха нагоре и ето-вече се борят за титлата.И никакви махленски хватки,като един големеещ се отбор-хермафродит.