Last news in Fakti

5 Януари, 2021 17:16 1 137 1

Лампард ще получи още време в Челси

  • лампард-
  • челси-
  • време-
  • треньор-
  • форма-
  • ласиране

Съзнавайки легендарния му статут на „Стамфорд Бридж“, ръководните фактори биха предпочели да не действат прибързано

Лампард ще получи още време в Челси - 1
Снимка: БГНЕС

На Франк Лампард ще му бъде дадено време да докаже, че заслужава да остане на мениджърския пост в Челси, въпреки нарастващата тревога от представянето на отбора, пише „The Guardian“. Бордът на директорите на клуба вече е започнал процедура по намирането на евентуален негов заместник, като вариантите на този етап изглеждат сведени до Томас Тухел, Юлиан Нагелсман и Масимилиано Алегри.

Унизителното поражение с 1:3 насред „Стамфорд Бридж“ от Манчестър Сити едва ли ще доведе до уволнението на 42-годишния мениджър, който се намира под нарастващ натиск.

Напрежението нарасна след поредицата от незадоволителни резултати на отбора. „Сините“ имат четири загуби в последните си шест мача във Висшата лига, оставяйки борда все по-загрижен от липсата на напредък на отбора през този сезон.

Собственикът на Челси Роман Абрамович даде на Лампард над 200 милиона паунда за нови попълнения през изминалото лято, но Челси е на девето място след изиграните 17 кръга. Лондончани изостават на седем точки от Ливърпул и само много сериозно подобряване в представянето може да ги върне в битката за място в топ 4.

Смята се, че Лампард, чийто договор изтича през лятото на 2022 година, запазва подкрепата на борда на директорите засега. Съзнавайки легендарния му статут на „Стамфорд Бридж“, ръководните фактори биха предпочели да не действат прибързано.

Лампард се справи добре, след като замени Маурицио Сари през лятото на 2019 година, преодолявайки забраната за трансфери, класирайки отбора в топ 4, гарантирайки участие в Шампионска лига. „Сините“ стигнаха и до финал за Купата на Англия. Той също така спечели похвали за налагането на млади таланти в първия отбор на Челси.

Картината ще стане по-ясна през следващите седмици. След като се изправи срещу Моркамб и Фулъм, на Челси му предстоят мачове от първенството срещу Лестър, Бърнли, Уулвърхемптън и Тотнъм. След това „сините“ ще се изправят и срещу Атлетико Мадрид в Шампионска лига. Двубоите от осминафиналите на Шампионска лига може да бъдат ключови при решаването на бъдещето на Лампард.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Франки е легенда! Трябва да се прояви търпение и с него, и с този млад и все още несработен отбор. Дано Абрамович да не прибърза отново, както го е правил много пъти...