Last news in Fakti

5 Януари, 2021 18:48 928 0

Солскяер: Манчестър Юнайтед има нужда от трофей

  • манчестър юнайтед-
  • манчестър сити-
  • полуфинал-
  • карабао къп-
  • трофей-
  • солскяер

"За този състав би било много, много голяма стъпка да спечели отличието в "Карабао Къп", смята наставникът на "червените дяволи"

Солскяер: Манчестър Юнайтед има нужда от трофей - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Юнайтед гледа изключително сериозно на утрешния полуфинал за "Карабао Къп" срещу градския съперник Ман Сити, защото това е възможност за отбора да вдигне възможно най-скоро трофей. Според мениджъра на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяер неговият състав е в такъв момент от развитието си, че има нужда от отличие. През миналия сезон Юнайтед на три пъти стигаше до полуфинали в турнирите за Купата на лигата, ФА Къп и Лига Европа, но така и не успяваше да ги преодолее, за да достигне до мач за съответните отличия.

"Полуфиналът е шанс да отидеш на финала. За този състав би било много, много голяма стъпка да вдигне трофея. Той се разви много в последните 12 месеца, от предишния загубен полуфинал в турнира. Уверени сме, в добра форма сме, така че няма извинения. Има два отбора, които искат да стигнат до финала. Имахме четири дни от предишния мач с Атън Вила, така се надявам да сме свежи. Сезонът е труден, но ние ще ние ще се възползваме от направените досега ротации. Важно е да сме със свежи крака, след като видяхме колко свежи и бързи бяха играчите на Сити в мача с Челси. Това са два отбора, които искат да продължат напред, два отбора, които се уважават взаимно. Срещу Челси за тях не беше най-важно да владеят топката, бяха по-контраатакуващо настроени, така че трябва да го имаме предвид.

Никога не знаеш каква схема ще измисли Гурадиола, но със сигурност трябва да се защитаваш добре срещу Ман Сити. Трудно е да задържиш топката в тяхната половина. Трябва да бъдеш смел, компактен, да вярваш на играчите си, да преодолееш пресата. Те са един от най-бързите отбори на контраатака. Трябва да намерим баланса. В последния мач нямаше някакъв решаващ фактор. Може би бе така, защото те същото се бяха настроили да играят на контраатака", заяви Солскяер.

Норвежецът добави, че единствените играчи, които не може да използва в утрешното дерби, са наказаният Единсон Кавани и Фил Джоунс, който от доста време е контузен.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА