5 Март, 2021 21:17 3 764 6

Ново 20 за играта с ръка във футбола

  • футболни правила-
  • игра с ръка-
  • промяна-
  • ifab

Непрекъснатите промени в правилата на футболната игра страшно много объркват всички, пряко свързани със случващото се на терена

Ново 20 за играта с ръка във футбола - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС/Илюстративна

Случайната игра с ръка, която последва до вкарване на гол или положение за отбелязване на гол, вече няма да се счита за нарушение, обяви законодателният орган на футболната игра – IFAB (Международния съвет на футболните асоциации).

Противоречивият раздел на играта с ръка бе фактор в четвъртък вече по време на мача между Фулъм и Тотнъм от елита на Англия. „Котиджърс” реализира гол чрез Джош Мая, който бе намерен след рикошет в ръката на Марио Лемина, като топката бе пратена в крайника на Лемина след изчистване на бранителя на Тотнъм Давинсон Санчес отблизо.

Сега IFAB е решил да промени правилото, което ще влезе в сила от 1-и юли.

Футболните турнири могат да променят правилата си след тази дата, твърди асоциацията. „Тъй като тълкуването на инцидентите с игра в ръка не са били винаги последователни поради неправилното му прилагане, следва да промяна в решенията за "инцидентните игра с ръка". Членовете на IFAB потвърдиха, че не всяко докосване на ръката от топката в наказателното поле ще се третира като нарушение”.

„Случайният допир на топката с ръка, който довежда до това съотборник да отбележи гол или да има шанс за попадение, вече няма да се счита за нарушение. Остават нарушение събитията с игра с ръка, ако играч вкара случайно с ръка или я използва преди да реализира”.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    4 1 Отговор
    Букмейкърите ще пълнят гушите.....“футболните бизнесмени“ също......
  • 2 Мара-дончо

    6 1 Отговор
    Ще ставам футболист и ръчичката ще ми помага
  • 3 Дон Диего

    4 2 Отговор
    Ако имаше ръка,това бе ръката на Бога..
  • 4 Касаматис

    6 1 Отговор
    Марадона е реабилитиран.Гол има.
  • 5 Фен

    0 0 Отговор
    Ами да премахнат и засадите и да разширят вратите и да се приключва с таз игра
  • 6 Сандо

    0 0 Отговор
    И във футбола налазиха калинките.На път са с тия безумия да съсипят най-простата и завладяваща игра в света.И с тоталната комерсализация разбира се.